Titleist Tour Speed: snelheid en controle

Na jaren onderzoek brengt Titleist een compleet nieuwe bal op de markt. De Tour Speed combineert heel veel snelheid met precisie in het korte spel.

Titleist Tour Speed: snelheid en controle

Titleist is de grootste golfballenproducent ter wereld, zowel voor professionals als amateurs, en als de marktleider met een volledig nieuwe bal op de proppen komt, spitsen golfers de oren.

De 2020 Tour Speed is een 3-piece bal met een cover van thermoplastic urethaan, die golfers heel veel snelheid (en dus afstand) moet geven, zonder dat je inlevert op controle rond de green. Hierbij is het zeer precieze productieproces van Titleist onmisbaar, want alleen dan krijg je de vereiste consistentie.

Ball Plant #2 werd flink uitgebreid om de Tour Speed te kunnen produceren.

Om de nieuwe Tour Speed te kunnen produceren, werd Ball Plant #2 dan ook flink uitgebreid en voorzien van nieuwe technologieën.

De formule van de grote kern is veranderd, wat samen met de snelle mantel van ionomeer zorgt voor maximale snelheid en lage spin met de driver. De lengte word nog eens vergroot door het nieuwe patroon met 346 dimples met verschillende afmetingen en dieptes, dat zorgt voor een strakke, consistente balvlucht.

De nieuwe kern zorgt samen met de mantel voor enorm veel snelheid

Titleist is niet bang om te roepen dat de Tour Speed sneller en langer is dan concurrenten als de Callaway Chrome Soft, Bridgestone Tour B RX, TaylorMade Tour Response, Srizon Z-Star en Srixon Q-Star Tour.

Lengte van de tee is natuurlijk heerlijk, maar met de korte ijzers moet je wel de spin krijgen om de bal op de green te stoppen. Dat lukt dankzij een cover van thermoplastic urethaan (TPU), waarvoor de chemici van Titleist honderden mogelijke samenstellingen probeerden. Naast controle bij het korte spel geeft de cover de Tour Speed ook een zacht gevoel.

Voor de TPU cover werden honderden samenstellingen geprobeerd.

'Elke nieuwe golfbal van Titleist wordt strengt getest door zowel machines als golfers voordat hij in productie wordt genomen', zegt Scott Cooper, de hoofdontwikkelaar van de Tour Soft. 'Alle data en feedback die we hebben gekregen, is duidelijk: de Tour Speed is de snelste, langste en meest gewilde golfbal in de zeer competitieve categorie met covers van urethaan.'

De kern en mantel zorgen voor snelheid, de cover voor spin en gevoel.

De Tour Speed komt in de line-up naast de Tour Soft te zitten, net onder de Pro V1, Pro V1x en AVX en boven de Velocity en TrueFeel. Hij is goedkoper dan de premium ballen, maar volgens de ontwikkelaars doet hij er niet voor onder. Hij heeft alleen net even andere eigenschappen (gevoel, spin, balvlucht, etc.) en daarom is het zo belangrijk om via een balfitting te kijken welke bal jou de beste, meest consistente resultaten biedt.

De hele familie Titleist op een rij.

De Tour Speed is verkrijgbaar vanaf 17 augustus.

Prijs (dozijn): € 49,90

www.titleist.com