Sullivan met een straatlengte

Met maar liefst zeven slagen voorsprong schreef Andy Sullivan het English Championship op zijn naam.
Sullivan met een straatlengte

Sullivan won in 2015 drie toernooien in één seizoen en schreef daarmee zelfs The Race To Dubai op zijn naam, maar daarna wist de Engelsman het niet meer af te maken. Tot vandaag.

De thuisfavoriet begon de slotdag met vijf slagen voorsprong, maar ondanks een eagle op hole twee – zijn vierde van de week – zag hij de Spanjaard Adrian Otaegui toch langzaam maar zeker dichterbij komen. Bij de turn was het verschil maar twee slagen en leek het alsnog een wedstrijd te worden, want Sullivan moest regelmatig alle zeilen bijzetten om zijn par te redden.

De 34-jarige Enelsman stelde echter orde op zaken door zijn tweede negen in 31 slagen af te raffelen, wat alsnog resulteerde in een prima 65 (-6). Hiermee breidde hij zijn voorsprong zelfs uit tot zeven slagen (-27). Otaegui kwam dankzij zijn 66 tot -20, terwijl de 19-jarige Deen Rasmus Hojgaard met een foutloze 64 de derde plaats van het podium voor zich opeiste (-19).

Wil Besseling revancheerde zich met een 67 (-4) voor de 75 van gisteren, maar hij won er slechts een handvol plaatsen mee en moest genoegen nemen met een gedeeld 63ste plaats (-5),

Leaderboard

Laatste nieuws