Van Dam mist de cut

Een slechte tweede ronde betekende het einde van het optreden van Anne van Dam in de Marathon LPGA Classic. Lydia Ko leidt.

Van Dam mist de cut

Van Dam begon het tweede toernooi na de lockdown met een solide 69 (-2) en leek op weg om net als vorige week een goed resultaat op de LPGA neer te zetten. In de tweede ronde ging het echter mis. De twee birdies die ze wist te maken verbleekten bij de zes bogeys en met een 75 (+4) en een totaal van +2 miste ze de cut op een slag.

Volgens de statistieken zat het grote verschil tussen beide ronden in het raken van fairways. In haar eerste omgang op de Highland Meadows GC in Ohio raakte de Nederlandse 12 van de 14 keer het korte gras, terwijl dat in ronde twee maar zes keer lukte. Logischerwijs wist ze hierdoor ook minder greens-in-regulation te vinden (9 in plaats van 16). Ze lag niet één maar zes keer in de bunker en wist uit het zand de helft van de keren een up-and-down te maken. Dat was dus allemaal net te weinig om de cut te halen.

Bovenaan het leaderboard prijkt een bekende naam: Lydia Ko. De Nieuw-Zeelandse won in haar laatste vijf starts twee keer en trekt die lijn overtuigend door. Ze maakte in de eerste 36 holes maar liefst 17 birdies, waarvan gisteren zes in acht holes. Op -13 heeft ze een slag voorsprong op de Engelse Jodi Ewart Shadoff en twee slagen op de winnaar van vorige week, Danielle Kang.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport