Alleen Besseling naar het weekend

In het English Championship haalde van de Nederlanders alleen Wil Besseling de cut. Lars van Meijel en Daan Huizing moeten in hun hotel wachten op de volgende kans.

Alleen Besseling naar het weekend

Halverwege het derde toernooi van de UK Swing prijkt de naam van Andy Sullivan bovenaan het leaderboard. De oud-winnaar van het KLM Open had het vizier op dag twee duidelijk op scherp staan: hij maakte een 62 (-9).

De baan van Hanbury Manor heeft sowieso weinig geheimen voor de pro's. Sullivan staat na twee ronden al op -14, een slag los van de naaste concurrenten. Nicolas Colsaerts is de dichtstbijzijnde achtervolger uit de Lage Landen, in een grote groep op de gedeeld vierde plaats (-11).

Wil Besseling moet op -5 al heel veel toegeven, maar na een 67 op vrijdag (zes birdies, twee bogeys) kan hij dit weekend in ieder geval omhoog kijken. Hij begint op zaterdagochtend op de gedeeld 60ste plaats.

De cut kwam in Engeland op -5 te liggen, wat twee slagen teveel was voor Lars van Meijel (-3). Daan Huizing kwam door vier bogeys op dag twee niet eens onder par en eindigde in de staart van het klassement (-1).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport