Detry net niet

Met een afsluitende 66 kwam Thomas Detry tot op één slag, maar toch won Sam Horsfield het Hero Open. Wil Besseling en Darius van Driel eindigden in de middenmoot.

Detry net niet

Horsfield begon de slotdag met een slag voorspong en na achttien holes was die nog steeds intact, zodat de Engelsman zijn eerste overwinning op de Europese Tour mocht bijschrijven – en dat ook nog in een thuiswedstrijd.

'Het is heel bijzonder. Met alles wat er in de wereld gaande is, ben ik dankbaar dat de Europese Tour het voor elkaar heeft gekregen dat we kunnen spelen.'

De 23-jarige Engelsman moest er wel flink voor knokken. 

Met birdies op hole zestien en zeventien nam Detry (66) vlak voor het einde zelfs even de leiding over, maar Horsfield herstelde zich knap van zijn bogey op vijftien en beantwoordde de aanval van de Belg met een eigen birdie op zeventien, zodat het weer gelijk stond. 

Een par op de afsluitende par-3 was voor Horsfield (68) vervolgens voldoende voor de overwinning omdat Detry hier een slag liet liggen. Toch was de Belg tevreden: 'Ik heb niets om teleurgesteld over te zijn. De greens werden lastiger op het einde en ik las net iets te veel break op de slothole, maar ik ben heel tevreden over hoe ik de laatste paar holes speelde.

Wil Besseling besloot het tweede toernooi van de UK swing met een ronde onder par (71), maar wist er nauwelijks winst mee te boeken. Hij moest genoegen nemen met een 34ste plaats (-7), wat toch wat teleurstellend was nadat hij twee dagen net buiten de top tien bivakkeerde. 

Darius van Driel won met een 70 (-2) nog een tiental plaatsen en besloot het Hero Open op de gedeeld 51ste plaats (-4).

Leaderboard

Hoogtepunten via site Europese Tour

Tour
  • Golfsupport