Van Dam op randje top tien

Met een score onder par (-1) is Anne van Dam het LPGA Drive On Championship prima begonnen. Ze staat net buiten de top tien.

Van Dam op randje top tien

Na bijna een half jaar geen wedstrijden spelen, is het afwachten hoe roestig het spel is, maar bij de Nederlandse zag het er in de eerste ronde van het LPGA Drive On Championship nog steeds solide uit.

Van Dam sloeg wist 9 van de 15 fairways te raken en 13 van de 18 greens. Tel daar 29 putts bij op en je komt op Inverness – waar volgend jaar de Solheim Cup wordt gespeeld – op een 71 (-1). Dat is vooralsnog goed genoeg voor een gedeeld 14de plaats.

De vijfvoudige winnares op de Ladies European Tour begon haar ronde op de tweede negen en kwam als een speer met de startblokken met birdies op hole tien en twaalf. Daar bleef het echter bij: op geen enkele van de drie par-5's wist de Nederlandse longhitter een slag te winnen. Wel was er nog een bogey op hole zeven.

Op -1 heeft de Nederlandse slechts één slag achterstand op de achtste plaats en vijf op de leider Danielle Kang (-6). De Amerikaanse maakte zes birdies en bleef verder foutloos. 'Er waren geen scoreborden op de baan, dus ik had geen idee waar ik stond', aldus de nummer-4 van de wereld na haar laatste putt. Dat bleek dus bovenaan.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport