Besseling ook 'buiten' in prima vorm

Na twee indoor overwinningen liet Wil Besseling zien ook 'buiten' prima te kunnen scoren. Na een openingsronde in 67 slagen staat hij in de top-10 van het Hero Open.

Besseling ook 'buiten' in prima vorm

Op een gedeeld 9de plaats (-5) is Besseling de beste Nederlander, terwijl ook zuiderbuur Thomas Detry zich met dezelfde score in de top tien nestelde. Ze hebben wel al een handvol slagen achterstand op de Spaanse leider Garcia Rodriquez Sebastian, die een op Forest of Arden een 62 op de mat wist te leggen (-10).

De Spaanse vlag wappert sowieso overtuigend bovenaan het leaderboard in Engeland. Pablo Larrazábal en de 56-jarige Miguel Ángel Jiménez – die zijn 707de toernooi op de Europse Tour speelt! – hoeven maar twee slagen op de leider toe te geven.

Terug naar de Nederlanders.

Darius van Driel staat na een 69 (-3) net buiten de top dertig, terwijl Lars van Meijel en Joost Luiten met een 71 (-1) maar net onder par wisten te duiken – ze staan vooralsnog nog wel aan de goede kant van de (virtuele) lijn. 

Dat geldt niet voor Daan Huizing (73), die vooral veel pijn had van twee double bogeys rond de turn. Morgen zal hij uit een ander vaatje moet tappen om zijn verblijf op het Hero Open te verlengen. Hetzelfde geldt voor Johannes Veerman, die op de openingsdag niet verder kwam dan een 75 (+3).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport