Overtuigende overwinning Paratore

Renato Paratore wist zijn voorsprong op de slotdag van het British Masters in stand te houden en schreef het eerste toernooi van de UK Swing op zijn naam.

Overtuigende overwinning Paratore

De Italiaan is pas 23 jaar, maar hield zich op de winderige close House Golf Club knap staande. Met een afsluitende 69 (-2) kwam hij tot een totaal van -18, waarmee hij de nog jongere Deen Rasmus Hojgaard (19) drie slagen achter zich wist te houden. Het is na het Nordea Masters van 2017 de tweede overwinning op het hoogte niveau van Paratore.

'Ik heb een vriend die in Dubai woont en ook op de Europese Tour speelt, en we hebben heel veel wedstrijden gespeeld', verklaarde de winnaar zijn prima vorm na vier maanden lockdown. 'Ik denk dat het me heeft geholpen om competitief te blijven.'

Lang was Paratore zelfs in de race om de eerste speler sinds Jesper Parnevik in 1995 te worden die op de Europese Tour 72 holes achter elkaar foutloos wist te blijven. Na 62 holes was daar echter toch de bogey en twee holes later volgde er nog een. Zijn voorsprong kwam echter geen moment in gevaar.

De beste Nederlander had een Amerikaanse vlag naast zijn naam. Johannes Veerman boekte met een 69 (-2) op de slotdag een tiental plaatsen winst en opende de UK Swing met een 17de plaats (-8).

Daan Huizing eindigde na een prima 68 (-3) op de 29ste plaats (-5), terwijl Lars van Meijel een complete off-day had. Een triple op hole 6 poetste hij nog voor het grootste deel weg met twee opeenvolgende birdies, maar vanaf hole 9 volgden maar liefst vijf bogeys. Door de 77 (+6) zakte hij naar de 53ste plaats.

Leaderboard