Helft Nederlanders door in Engeland

In het eerste toernooi van de UK Swing haalden Lars van Meijel, Daan Huizing en 'halve Nederlander" Thomas Veerman de cut. Renato Paratore leidt.

Helft Nederlanders door in Engeland

Halverwege het British Masters is Lars van Meijel de hoogst geplaatste Nederlander. Nog niet het hele veld is binnen, maar met ronden 69-68 (-5) schommelt hij rond de twintigste plaats. Dat is zes plaatsen achter de leider Renato Paratore, die het vizier na de lockdown weer snel op scherp heeft: de Italiaan maakte in 36 holes 11 birdies en geen enkele bogey.

Daan Huizing deed vandaag goede zaken. Dankzij een 67 (zes birdies, twee bogeys) steeg hij meer dan vijftig plaatsen en poetste hij de 73 (+2) van gisteren volledig weg. Hij verlengde hiermee zijn verblijf op de de baan van Close House met twee dagen en begint het weekend ronde de 45st plaats (-2).

Johannes Veerman (-2) is op dezelfde score te vinden na ronden in 69 en 71 slagen. 

Voor Darius van Driel en Wil Besseling blijft de herstart na de lockdown deze week beperkt tot twee ronden. Van Driel staat met +3 (73-72) in de staart van het klassement, terwijl Wil Besseling zijn laatste vijf holes in drie onder par moet spelen om er dit weekend bij te zijn. Een lastige opgave, al speelde hij ze gisteren in twee onder par. Hij staat momenteel op +2 terwijl de cut op -1 lijkt te liggen. 

Hierdoor balanceert ook gastheer Lee Westwood (-1) op het randje.

Opvallend was het verhaal van Andrew Johnston, die zich na negen holes terugtrok omdat hij mentale problemen had. 'Het ene moment is de lockdown voorbij en ga ik met mij gezin uit eten, en nu zit ik weer in de lockdown en moet ik in mijn eentje op mijn hotelkamer blijven', zei hij in de The Guardian. 'Ik heb er problemen mee. Vroeger had ik misschien niets gezegd, maar ik heb geleerd om eerlijk te zijn en zit op dit moment niet goed in mijn vel.'

Leaderboard