Deze Week: Vier Nederlanders in Brits Masters

Lee Westwood is in Newcastle gastheer voor een meer dan aardig veld … Matthew Wolff verdedigt titel in Minnesota
Close House

Europese Tour

Toernooi: Betfred British Masters hosted by Lee Westwood|
Datum: 22 – 25 juli 2020 (woensdag-zaterdag)
Baan: Close House Golf Club, Newcastle-upon-Tyne (Eng)
Par: 71
Lengte: 6.284 meter
Prijzengeld: € 1.250.000
Mooie namen: Lee Westwood, Eddie Pepperell, Marcus Kinhult, Pablo Larrazabal, Alexander Levy, Thomas Detry, Andy Sullivan en Pablo Larrazabal
Nederlanders: Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing en Lars van Meijel
Winnaar in 2019: Op de zeebaan van Hillside won de jonge Zweed Marcus Kinhult met zestien onder, vlak voor Matt Wallace, Robert MacIntyre en Eddie Pepperell. Joost Luiten werd gedeeld achtste.
Laatste winnaars: 2019 – Marcus Kinhult (Zwe), 2018 – Eddie Pepperell (Eng), 2017 – Paul Dunne (Eng), 2016 – Alex Noren (Zwe), 2015 Matthew Fitzpatrick (Eng)
Televisie: Vier dagen lang live op Ziggo Sport Golf. Woensdag en donderdag van 13.00-15.00 uur en van 16.00-19.00. Vrijdag van 14.30-19.00 uur en zaterdag van 14.00-18.30 uur.
Bijzonderheden: Na twee kleine Oostenrijkse toernooien strijkt de Europese Tour-karavaan neer in Groot-Brittannië voor de zesweekse UK Swing. Het is een noodmaatregel van de toch al in zwaar weer verkerende Europese Tour, maar beter iets dan niets.
Joost Luiten doet deze week niet mee aan het Brits Masters, maar Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing en Lars van Meijel behoren wel tot het 132 man tellende veld.
Het is de tweede keer dat het Brits Masters – dat vooral bestaat door de inspanningen van spelers als Lee Westwood, Ian Poulter, Tommy Fleetwood en Justin Rose – op de vrij open parkbaan van Close House even ten westen Newcastle wordt gespeeld. Close House ligt overigens dicht bij de beroemde Hadrian’s Wall.
In 2017 won Paul Dunne met een totaal van twintig onder par, drie strokes beter dan runner-up Rory McIlroy. Dunne speelde de laatste ronde in 61 slagen.
En dan nog dit: De regels voor spelers, caddies en officials zijn behoorlijk streng. Natuurlijk moet iedereen zijn getest en er zijn zogenaamde bubbles gecreëerd op de banen en de hotels. En dan zijn er deze voorschriften, die de spelers in de brievenbus vonden:

In order to maximize the health and safety of all participants and demonstrate best practices for playing golf to viewers watching the television production:

- Players/Caddies must make every effort to adhere to recommended social distancing guidelines throughout the round and limit interaction as much as possible;

- No shaking hands or contact of any kind is permitted (e.g. elbow bumps, fist bumps, high fives, etc.);

- No spitting is permitted;

- Players/Caddies may elect to wear a cloth face cover during the round, but it is not mandatory;

- Sanitiser stations will be located throughout the course and individual sanitisers will be provided;

Social distancing is 2 metres at all times. This is because we are a large gathering and these are the rules that keep us safest. This is not optional.

Vanaf woensdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour


PGA Tour

Toernooi: 3M Open
Baan: TPC Twin Cities, Blaine, Minnesota (VS)
Par: 71
Lengte:  6.508 meter
Prijzengeld: $ 6.600.000
Mooie namen: Dustin Johnson, Brooks Koepka, Tony Finau, Tommy Fleetwood, Paul Casey, Bubba Watson en Matthew Wolff
Titelverdediger: Matthew Wolff (VS)
Laatste winnaars: 2019 – Matthew Wolff (VS)
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 20.30-0.30 uur. Zaterdag en zondag van 19.00-24.00 uur
Bijzonderheden: Even ten noorden van de twin cities Minnesota / St. Paul, waar de onlusten en demonstraties in de VS en later wereldwijd na de dood van George Floyd begonnen, wordt de tweede editie van het 3M Open gespeeld.
Een week voor de FedEx St Jude Classic (World Golf Championship) in Memphis en twee weken voor het PGA Championship in San Francisco blijven de meeste topspelers thuis.
Titelverdediger is Matthew Wolff. Hij was toen 20 en daarmee na Jordan Spieth de jongste winnaar op de PGA Tiour van de laatste tachtig jaar.
En dan nog dit: Opmerkelijk is de rentree van Tommy Fleetwood, die na de gemiste cut begin maart in het Arnold Palmer Invitational geen toernooi meer heeft gespeeld. Adam Scott is nu de enige topspeler die zich nog steeds thuis ophoudt.
Vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website van PGA Tour

LPGA

Van 31 juli – 2 augustus wordt de eerste editie van het LPGA Drive On Championship gespeeld, op de Inverness Club in Toledo, Ohio. Anne van Dam is een van de speelsters die aan het met een miljoen dollar gedoteerde toernooi in Ohio mee mogen doen.
Volledige kalender seizoen 2020


Ladies European Tour

Het leek zo mooi: meteen een Major als nieuw begin – maar dus niet voor iedereen toegankelijk. Toch vinden de Franse autoriteiten het niet goed dat van 6 – 9 augustus het Evian Championship wordt gespeeld.
Het erop volgende Schots Open (13 – 16 augustus) en het Brits Open op Troon (20 – 23 augustus gaan wel door, maar zonder publiek.
Volledige kalender seizoen 2020


Challenge Tour

Dat gaat nog even duren. Op het toch al uitgeklede schema van de Challenge Tour staat het Northern Ireland Open supported by The R&A als volgende toernooi. Dat moet van 3 – 6 september plaats gaan vinden.
Volledige kalender seizoen 2020


Pro Golf Tour

Het Pools Open gaat door: van 29 – 31 juli. De baan is die van de Gradi Golfclub. Er mag 30 duizend euro door de deelnemers worden verdeeld.
Volledige kalender seizoen 2020


Alps Tour

Het Gosser Open op de GC Erzherzog Johann bij Graz. Daar richt dit circuit zich op. Dat moet dan van 13 – 15 augustus worden gehouden.
Volledige kalender seizoen 2020


Asian Tour

Dit circuit mikt op een voorzichtige start in september. Waarschijnlijk is het Shinhan Donghae Open het eerste toernooi sinds het seizoen in maart werd onderbroken. Het met 1,2 miljoen dollar gedoteerde kampioenschap staat voor 10 – 13 september gepland. De baan? Die van de Cheongna Golf Club in het Zuid-Koreaanse Inchon.
Meer informatie via website Asian Tour


NGF

De kogel is door de kerk: er komen al in de zomer nationale kampioenschappen en andere wedstrijden.
De ouverture bestond uit een Voorjaarswedstrijd over 36 holes voor mannen en vrouwen. Die werd op 17 en 18 juli op het Brabantse Toxandria gespeeld.
Het hoogtepunt is het NK Strokeplay (72 holes) voor mannen en vrouwen. De baan van Golfclub Houtrak vormt van 13 – 15 augustus het decor.
Er is dit seizoen geen Nationaal Open en geen NK Matchplay.
En dan nog dit: Wat ook doorgaat: het Europees Landenteam Kampioenschap voor mannen op Hilversum: 9 – 12 september.

 
PGA Holland

De Nederlandse profs hebben de komende maanden toch nog een aardig programma voor het seizoen 2020.
Op 4 en 5 augustus wordt op The Dutch The Dutch Futures gespeeld. Die wedstrijd vormt de start van een het ingekorte seizoen, waarin geen plaats is voor de twee Nationaal Opens (stroke- en matchplay).
PGA-directeur Frank Kirsten: 'We kijken echter nog of het mogelijk is om die twee kampioenschappen te spelen.'
De Twente Cup, een Nederlandse klassieker, vindt op 12 en 13 september natuurlijk op de Twentsche plaats en het PGA Kampioenschap zal op 8 en 9 oktober op Kleiburg worden georganiseerd.

Laatste nieuws