De verstandige keuze van Joost Luiten

Luiten gaat niet naar Amerika. Hij speelt de komende maanden wel een reeks wedstrijden van de Europese Tour.

Joost Luiten

Zoals Joost Luiten zaterdag al op deze site meedeelde, slaat hij het Brits Masters van deze week over. Hij twijfelde toen nog over deelname aan het PGA Championship in San Francisco.

Letterlijk: ‘Ik neem uiterlijk maandag de beslissing of ik naar San Francisco ga of niet. Kies je voor het sportieve aspect, dan moet je in Amerika meedoen. Kijk je alleen naar zaken van gezondheid dan kun je beter naar Engeland gaan, al zijn dat kleine toernooien.’

Het aantal besmettingen in de VS loopt nog steeds snel op en dus zegt Joost Luiten nu op zijn site: ‘Ik zou voor het toernooi twee weken in quarantaine moeten in de VS. De vraag is hoe je kunt presteren in een major als je eerst veertien dagen in een hotel moet blijven. Daarnaast denk ik natuurlijk ook aan mijn gezondheid en, dat zeker ook, aan de gezondheid van de mensen om me heen. Je wilt als je weer naar Nederland terugkomt niet het risico nemen om anderen te besmetten.’

Het schema van de Nederlandse nummer een ziet er als volgt uit:

Hero Open (30 juli – 2 augustus), English Championship (6 – 9 augustus), Celtic Classic (13 – 16 augustus, UK Championship (27 – 30 augustus), Andalucia Masters (10 – 13 september) en Portugal Masters (17 – 20 september).

Daarna volgen in oktober  ongetwijfeld een paar grote kampioenschappen in Groot-Brittannië, die op het schema van de Europese Tour staan.

Tour
  • Golfsupport.nl