Een bewogen dag in de tuin van Jack

Tiger Woods haalde maar net de cut. Finau en Rahm maakten indruk en Bryson DeChambeau mocht na een 10 naar huis.

DeChambeau

De vrijdag op Muirfield Village was een voorbode van wat tijdens het weekeinde in het Memorial Tournament gaat gebeuren. Het wordt mooi en spannend.

In tegenstelling tot vorige week tijdens het Workday Charity Open is de par-72 parkbaan van Jack Nicklaus in Ohio een beest geworden dat de spelers links en rechts in de kuiten dreigt de bijten.

Het grootste voorbeeld was Bryson DeChambeau (foto boven) de longhitter die de golfwereld nu al weken boeit.

Hij sloeg zijn drive op de par-5 vijftiende links in een waterhindernis, dropte in het hoge gras en werd vervolgens bevangen door een vlaag van onbegriijpelijke overmoed. Tot twee keer toe sloeg DeChambeau met een fairwayhout de bal rechts out of bounds.

Hij probeerde bij twee referees de bal van buiten naar binnen de baan te praten, maar dat lukte hem – natuurlijk – niet.

Uiteindelijke stond er een 10 op zijn kaart en ging de nieuwe ster met vijf boven par (73-76) naar huis. DeChambeau is altijd spraakzaam, maar nu zweeg hij na zijn ronde in alle talen.

De cut lag op drie boven en daardoor miste Tiger Woods net niet voor het eerst in achttien edities de cut nét niet. Hij zei na afloop niet lekker in zijn vel te zitten.

‘Yeah, I wasn't quite moving as well as I'd like and couldn't quite turn back and couldn't quite clear. It was a bit of a struggle.’

Om daar aan toe te voegen: ‘Aging is not fun. Early on in my career I thought it was fantastic because I was getting better and better and better, and now I'm just trying to hold on.’

Tony Finay gaat samen met Ryan Palmer met negen onder par aan de leiding. Jon Rahm staat er met zeven onder eveneens goed voor. En dan zijn ook titelverdediger Patrick Cantlay (-4) en Justin Thomas (-3) en zelfs Rory McIlroy (-2) niet kansloos.

Ziggo Sport zendt de derde ronde vanaf 18.30 uur rechtstreeks uit.

Stand na tweede ronde en vanaf 13.45 uur Live Scoring via website PGA Tour

Tour
  • Getty Images