Luiten ziet kansen op zege op zeven vervliegen

De Nederlandse nummer 1 begon als favoriet aan de tweede helft van het toernooi in Oostenrijk maar dankzij een 'tien' zijn zijn kans op een zevende zege zo goed als verkeken..
joost luiten

De dag begon nog wel zo goed voor Luiten. Met birdies op drie en vijf wist hij de uitdagers achter zich te houden en leek hij de kansen volledig in eigen hand te hebben. Na zes holes ging hij nog altijd aan de leiding, al was de voorsprong met één slag minimaal.

Een paar uur en één hole later, het spel werd door onweer twee uur stilgelegd, zag de wereld voor Luiten er ineens heel anders uit. Volgers van het circuit moesten een paar keer op refresh drukken voor ze de score op de par-5 zevende geloofden, maar het stond er echt: 10.

Twee out of bounds geslagen ballen vormden de basis voor een score van twee cijfers op één hole en bogeys op acht en negen maakten het er niet bepaald beter op. Met 41 slagen over de eerste negen (tien slagen meer dan donderdag...) leverde hij fors in, daar kon ook de ene birdie op de back-nine niets meer aan veranderen.

Dankzij een 74 in de derde ronde, plus vier voor de dag, leverde Luiten flink in. Met een totaal van -8 (T11) heeft hij - op acht slagen van koploper Sciot-Siegrist, alleen nog in theorie kans op de zevende zege.

Leaderboard

Later meer

Laatste nieuws