Generatie nu

Collin Morikawa bleef koel en kalm, ook in de verlenging van het Workday Charity Open. Hij klopte favoriet Justin Thomas.
Collin Morikawa

Beiden hadden 269 slagen (-19) nodig voor de 72 holes op de par-72 baan van Muirfield Village in Ohio. Thomas was de laatste ronde met een voorsprong begonnen, maar hij moest uiteindelijk toch het onderspit delven.

Morikawa verloor een paar weken geleden in de Charles Schwab Challenge een play-off van Daniel Berger, maar nu liet de pas 23-jarige speler zich niet verrassen.

Zelfs niet toen Justin Thomas – die al twaalf keer won – op de eerste extra hole een putt van vijftien meter holede. Het antwoord? Een putt van 7,5 meter om de verlenging voor te zetten.

Collin Morikawa boekte zijn tweede zege op het hoogste niveau in pas zijn 26ste start. Hij miste overigens maar één cut sinds hij half 2019 prof werd.

‘Dit is een enorme volgende stap’, zei hij later. ‘We hebben nu zege nummer twee behaald en we willen gewoon blijven doorgaan, ook met de nederlaag op Colonial van een paar weken terug in het achterhoofd. Maar ik heb veel geleerd. ik heb veel geleerd

van twee weken geleden tijdens de Travelers met mijn gemiste cut. En ik moet blijven leren – van wat ik goed en niet goed heb gedaan. Het gaat er om steeds beter te worden en vooruit te kijken naar volgende week en om dan weer veel birdies te maken.’

Eindstand via website PGA Tour

Laatste nieuws