Alles om voor te spelen in regenachtig Oostenrijk

Met nog achttien holes te gaan zijn zowel Joost Luiten als Darius van Driel nog volop in de race voor de zege in het Austrian Open. Het gat met de koploper is klein en het weer maakt alles mogelijk

van driel

Net als bij de kwalificatie voor de Formule-1 elders in Oostenrijk, kwam het ook in Atzenbrugg met bakken uit de hemel. Paraplus, regenpakken en vooral het spel werden goed getest in de derde ronde van de eerste wedstrijd van de Europese Tour na de coronabreak.

Ook na 54 van de 72 holes zou die hervatting zomaar een Nederlandse overwinning op kunnen leveren want nog altijd zijn twee van de vijf landgenoten die zich voor het weekend plaatsten nadrukkelijk in de race voor die titel op de Diamond CC.

Scores onder par waren zeldzaam op de derde dag en dus deed Darius van Driel goede zaken met zijn ronde in twee onder par. De Zuid-Hollander maakte vijf birdies en drie bogeys voor een 70 en schoof daarmee op van plek zeven naar plek drie. Met een totaal van -10 staat hij slechts één slag achter op koplopers Von Dellingshausen en Warren (-11).

'Met deze regen teken je voor een score onder par, even dacht ik dat het wel zou worden afgelast, maar de baan kon het hebben. Ik heb het vandaag goed bij elkaar gehouden en heb een goede positie voor morgen maar ik zal moeten blijven knokken', keek Van Driel terug op de ronde, terwijl hij ook nog een compliment overhad voor zijn caddie: 'Sanne aan de tas was zéker een pluspunt. Ze heeft niet alleen alles goed drooggehouden, ze bleef - ondanks alle regen - de hele tijd lachen!'

Joost Luiten slaagde er niet in onder par te spelen, maar maakte op de slothole een fraaie lange putt voor zijn tweede birdie van de dag, wat precies genoeg was om de twee bogeys van de eerste negen weg te poetsen en eveneens kort op de leiders (-9) naar de slotdag te gaan.

Wil Besseling begon de dag met twee birdies op de front nine goed, maar kon die lijn niet doortrekken tot in het droge clubhuis. De Noord-Hollander leverde op de back nine vier slagen in (+2) en zakte met een totaal van -5 uit de top-10 (T19). Daan Huizing won ondanks een ronde boven par (+1) een paar plaatsen en staat nu dertigste, terwijl Robbie van West worstelde en niet boven kwam: met een ronde in zes boven par leverde hij fors in en vindt hij zichzelf met nog achttien holes te gaan terug in de staart van het veld.

Waar Ziggo geen beelden heeft omdat de Europese Tour geen productieteam naar Oostenrijk stuurde, vond een Nederlandse golffan een stream van de Oostenrijkse zendgemachtigde die wél beelden heeft. Hopelijk werkt de link op de spannende slotdag ook nog...

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport