Morikawa aan kop in Workday Charity Open

Een week na de eerste gemiste cut uit zijn loopbaan plaatste de Amerikaan zich eenvoudig voor het weekend. Sterker, hij heeft uitstekende vooruitzichten op zijn tweede overwinning nu hij drie slagen los van het veld is.

morikawa

Echt verbaasd was de jonge Amerikaan niet toen hij na 36 holes (ruim) aan kop bleek te staan, met maar liefst vijftien birdies en een eagle achter zijn naam. 'Ik had gehoord dat mijn balvlucht hier uitstekend van pas zou komen. Je moet het natuurlijk nog wel doen, maar dat lukt tot nu toe prima', zei hij over zijn links/rechts balvlucht.

Om de goede score alleen aan die balvlucht toe te schrijven zou het talent schromelijk tekort doen. Zijn drives waren prima, zijn putten goed, maar het waren vooral zijn ijzers waarmee hij birdiekans na birdiekans creëerde.

Het leverde hem in de door slecht weer meermaals onderbroken - en daardoor niet door iedereen voltooide - tweede ronde een 66 op, één slag meer dan zijn openingsronde in 65 slagen, maar alsnog voldoende om met -13 drie slagen los te staan van Kevin Streelman en Justin Thomas die met -10 nog het beste in zijn spoor wisten te blijven.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport