Dechambeau ziet methode bewezen

Kilo's en kilo's aan spieren won hij tijdens de lockdown, tientallen meters aan afstand ook, en al in zijn vierde start na de hervatting van het seizoen, boekte hij de zesde zege uit zijn loopbaan door de beste te zijn in het Rocket Mortgage Classic.

bryson

Sinds het seizoen half april opnieuw begon, eindigde de Mad Scientist op de derde, de achtste en de zesde plaats alvorens het Rocket Mortgage Classic op de kalender stond. En eigenlijk was het ook wel toepasselijk ook dat hij uitgerekend daar won...

Gemiddeld (gemiddeld!) sloeg hij zijn drives deze week verder dan driehonderd meter. Diep teleurgesteld was hij toen hij een keer een bunker van driehonderd meter net niet voorbij vloog ('hoe kan hij daar nou eindigen?') en zelfs met een voorsprong van drie slagen bleef hij het gaspedaal keer op keer dóór de bodem trappen.

Zijn manier van spelen wordt niet door iedereen toegejuicht, maar vooralsnog heeft de man die over alles nadenkt het gelijk aan zijn zijde, want niemand had in Detroit een antwoord op het powergame van de 26-jarige Amerikaan. De enige die nog enigszins in de buurt kon blijven was de jonge Matthew Wolff, maar ook hij is van de school 'eerst beuken, zien we daarna wel verder', en moest uiteindelijk ook drie slagen toegeven op zijn landgenoot die met -23 zegevierde.

'Dit is best emotioneel voor me', reageerde de wetenschapper na afloop voor de camera. 'Ik heb iets heel anders gedaan, ik heb mijn lichaam veranderd en sta met een andere mindset op de baan en nu win ik dus met deze compleet nieuwe manier van golfen. Ik hoop dat ik een inspiratie kan zijn voor mensen die nu zien dat als je iets echt wilt, je het ook kan bereiken.'

Er zullen vast mensen zijn die het prachtig vinden wat de Amerikaan voor elkaar heeft gekregen, maar minstens zoveel mensen zullen zich afvragen of deze powergame op lange termijn goed is voor de sport. Het zal Dechambeau weinig kunnen schelen. De Mad Scientist did it again.

Einduitslag

Tour
  • Getty Images