DeChambeau klopt op de deur

Na een reeks top-10 plaatsen wil de ‘nieuwe’ Bryson’ in Detroit winnen.
Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau boekte in de laatste zes toernooien van de PGA Tour louter top-10 plaatsen. Het is een kwestie van tijd voor de man die verder en verder is gaan slaan een nieuwe zege op het hoogste niveau gaat behalen.

Halverwege de Rocket Mortgage Classic staat DeChambeau met -11 op de gedeelde derde plaats. Hij maakte vrijdag vijf birdies voor een 67.

‘Om mijn A-game te kunnen spelen’, zei hij na afloop, ‘moet ik mijn driver beter slaan. Het is allemaal niet slecht, maar het kan beter.’

Bryson DeChambeau sloeg in de eerste twee ronden niet meer dan 17 van de 28 fairways (51 spelers deden dat beter) en toch staat hij vlak achter de twee leiders. Lengte, veel lengte levert dus echt voordeel op.

Chris Kirk en Webb Simpson zijn de koplopers op de Detroit Golf Club.

Simpson, die vanwege de coronacrisis vorige week niet speelde, ging vrijdag in 64 slagen rond voor een score van -12. Hij maakte tot nu toe slechts één bogey.

De 35-jarige Kirk stond een tijdje aan de kant om de strijd aan te gaan met zijn alcoholproblemen. De inwoner van Athens in de staat Georgia won recentelijk op de Korn Ferry Tour en hij wil nu de volgende stap zetten.

De cut viel op -5, wat maar weer eens aantoonde dat de uit 1916 stammende par-72 baan ondanks een paar aanpassingen niet al te moeilijk is voor de topspelers: de gemiddelde score was vrijdag 70,006. Niet minder dan negentien spelers bleven vrijdag bogeyvrij. Ook de 57-jarige Vijay Singh.

Stand na twee ronden en vanaf 14.30 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws