Wallace beste Europeaan in Detroit

Na de eerste dag van de Rocket Mortgage Classic staat de Engelsman vierde, op slechts één slag van de drie leiders.
Matt Wallace

Matt Wallace was deel 2 van het seizoen 2020 niet sterk begonnen met twee gemiste cuts en een 64ste plaats in de Heritage Classic.

Op de Detroit Golf Club maakte hij zeven birdies en twee bogeys voor een 66.

‘Goede ronde’, zei hij na afloop. ‘Niet zozeer vanaf de tee – ik ga zo terug naar de drivingrange – maar over de rest van mijn spel ben ik wel tevreden. Ik heb deze week een nieuwe putter in de tas en ik heb hard gewerkt op de oefengreen. Dat lijkt zich te gaan uitbetalen.’

Doc Redman (de nummer twee van vorig jaar), Kevin Kisner en Scott Stalliings gaan me een 65 aan de leiding.

Topfavoriet Bryson DeChambeau bogeyde laatste en liet net als Wallace een 66 noteren. Zoals verwacht haalde de nummer tien van de wereld met zijn enorm lange drives de meeste fairwaybunkers uit het spel: hij sloeg zijn afslagen gemiddeld 303 meter. Zijn approaches waren echter niet sterk: hij verloor met een 117de plaats op deze ranking zelfs slagen op de rest van het veld.

‘Er waren highs and lows vandaag’, was zijn commentaar dan ook. ‘Ik ben nogal gefrustreerd door enkele beslissingen die ik vandaag heb genomen en ook over de manier waarop ik een paar ballen heb geslagen.’

Niet minder dan 110 van de 157 spelers bleven onder par op de par-72 baan die eigenlijk niet moeilijk genoeg is voor de huidige generatie topgolfers. De gemiddelde score was dan ook 70,2. Er werden in totaal niet minder dan 633 birdies gemaakt. Ofwel on average vier per speler.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 21.00-24.00 uur Live uit

Stand na eerste ronde en vanaf 13.30 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

Laatste nieuws