Olesen mag weer spelen

De Deen was sinds vorig jaar juli geschorst, maar vanwege het verdere uitstel van zijn proces mag hij van de Europese Tour weer spelen.

Thorbjorn Olesen

Thorbjørn Olesen wordt er van beschuldigd zich vorig jaar ernstig te hebben misdragen tijdens de vlucht van de VS naar Londen, na de FedEx St Jude Invitational in Memphis, Tennesee.

Hij zou onder andere een passagiere hebben lastig hebben gevallen (‘sexual assaulted’). Het proces was voor afgelopen mei gepland, maar door de covid-19 pandemie is de eerste zitting van de rechtbank in Londen, zijn woonplaats, tot waarschijnlijk 6 december volgend jaar verdaagd.

Dat heeft de Europese Tour doen besluiten de schorsing na elf maanden op te heffen.

'Due to this significant and unparalleled delay in the legal process, the European Tour has agreed that his suspension be lifted with immediate effect, allowing him to compete while he continues to contest the case. This will be reviewed following the conclusion of the legal process, but as this is an on-going legal matter the European Tour will be making no further comment at this time.’

Thorbjørn Olesen, die onlangs meedeed aan het Deens PGA - en gedeeld zevende - werd reageerde aldus op de beslissing: ‘Hoewel mijn team en ik aanvankelijk overeengekomen waren dat ik niet zou meedoen aan wedstrijden van de Europese Tour terwijl de juridische procedures nog niet waren afgerond, ben ik de  Tour natuurlijk dankbaar voor het feit dat ik mijn carrière kan voortzetten vanwege de langdurige onderbreking van mijn proces. Het is duidelijk dat de zaak zelf nog steeds loopt, dus ik zal er verder geen commentaar op geven.’

Tour
  • Golfsupport.nl