PGA Tour bevestigt: 'Ryder Cup verplaatst naar 2021'

Voor de tweede keer deze eeuw wordt de match der matches een jaar opgeschoven. De PGA of America en de Europese Tour maken dit in de loop van woensdag 8 juli bekend, zo bevestigt de PGA Tour.
Ryder Cup

De PGA Tour is niet direct bij de beslissing betrokken, maar zal ongetwijfeld een belangrijke vinger in de pap hebben gehad.

De Ryder Cup zou dit jaar van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september worden gespeeld op de baan van Whistling Straits in Wisconsin.

Onder andere omdat in de VS de covid-19 pandemie nog steeds ernstigere vormen aanneemt en een Ryder Cup zonder publiek niet voor te stellen is, wordt de match tussen Europa en Amerika nu naar 2021 verplaatst.

Wisconsin is niet de zwaarst getroffen staat van de VS, maar men had maandag 615 besmettingen per 100 duizend inwoners. In Nederland zijn dat er 295.

Het verschuiven van de Ryder Cup heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de volgende ontmoetingen. Zo wordt Rome 2022 nu Rome 2023. Ook de Ryder Cups daarna worden in oneven jaren gespeeld.

De volgende Presidents Cup is als gevolg van dit uitstel naar 2022 verplaatst.

In 2001 werd de Ryder Cup op The Belfry, bij het Engelse Birmingham, vanwege de aanslagen in de VS een jaar uitgesteld. De belangrijkste reden was toen dat een groot aantal Amerikaanse spelers niet naar Europa durfde te reizen.

Het uitstel van de match heeft vooral ernstige gevolgen voor de Europese Tour. Het circuit is qua financiën grotendeels afhankelijk van de Ryder Cup en de huidige situatie zal de problemen van de Tour alleen maar groter maken. De inkomsten van 'Rome' komen nu immers een jaar later.

Laatste nieuws