DJ verzamelt vrolijk verder

Met de winst in het Travelers Championship kon Dustin Johnson zijn 21ste trofee van de PGA Tour mee naar huis nemen. Het is zijn 13de seizoen op rij met minimaal een overwinning.
Dustin Johnson

De lange Amerikaan begon het toernooi met 69 en een plaats in de achterhoede, maar knokte zich met een 64 en een 61 vervolgens overtuigend terug in de wedstrijd. Een 67 (-3) op de lastig spelende slotdag was uiteindelijk voldoende om Kevin Streelman (-19) een slag achter zich te houden.

De 36-jarige Johnson is misschien wel de beste atleet op de PGA Tour, maar het niet eerlijk is om te zeggen dat zijn spel volledig leunt om zijn indrukwekkende drives. Sinds zijn debuut in 2008 won hij elk seizoen minimaal één toernooi en daarvoor moet je spel compleet en consistent zijn. Alleen Tiger Woods (14), Jack Nicklaus (17) en Arnold Palmer (17) begonnen hun carrière – vooralsnog – met meer succesvolle jaren op rij.

Vanzelf kwam overwinning nummer 21 overigens niet. Op de par-5 dertiende sloeg hij zijn drive out-of-bounds, op de korte par-4 vijftiende sloeg hij bijna een hybride in het water en een hole later leverde hij weer een slag in na een slice in de bunker. 'Ik weet niet wat er aan de hand was met mijn drives', aldus Johnson. 'Het was niet best.'

Maar de concurrentie maakte geen gebruik van de opening die DJ gaf. Overnight leader Brendon Todd wist de hele ronde niet één birdie te maken en zakte met een 75 (+5) naar de 11de plaats, terwijl Kevin Streelman in zijn laatste handvol holes ook geen geen birdie wist te maken en op één slag van de winnaar strandde. 

Het was twintig toernooien geleden dat DJ voor het laatst won. De langste periode dat hij 'droog' stond was voor zijn overwinning van het U.S. Open in 2016, toen hij dertig toernooien niet won. Vervolgens duurde het slechts vijf wedstrijden voor hij weer met de bokaal in handen stond, toen zes en vervolgens won hij er drie op rij. En sinds die tijd duurde de 'droogte' tussen overwinningen niet langer dan negen, vier, acht, twee en elf toernooien. 

De consistentie is meer dan indrukwekkend en er zijn nog geen tekenen dat daar binnenkort een einde aan komt.

Leaderboard

Laatste nieuws