Todd en Johnson rond in 61 slagen op derde dag Travelers

Om het slechte weer voor te blijven moesten de spelers op de PGA Tour vroeg de baan in. Leider Mickelson was nog niet helemaal wakker, maar dat kon niet gezegd worden van de nieuwe koploper.
todd

Dat lage scores er altijd inzitten op TPC River Highlands, weten we uit het verleden, met natuurlijk de 58 van Jim Furyk uit 2016 als ultiem bewijs voor die stelling.

Ook in de derde ronde in 2020 kon je prima scoren, al kwamen ook de nummers 1 en 2 na 54 holes niet in de buurt van de score van Furyk.

Brendon Todd legde met zijn 61 (9 birdies, 9 parren) daarentegen wel de basis voor kansrijke slotdag. Met een totaal van achttien onder par heeft hij twee slagen voorsprong op Dustin Johnson die met dezelfde dagscore uitkwam op -16.

Phil Mickelson slaagde er niet nogmaals in de klok terug te draaien. De onlangs vijftig geworden lefty kreeg de motor nauwelijks aan de praat, wist kansen niet te benutten en leverde hier en daar slagen in. Na een ronde in één boven par (drie bogeys, twee birdies) moest hij de eerste plaats uit handen geven en met een score van -12 na 54 holes, lijken zijn kansen op de overwinning plots zeer klein.

Na succesvol de yips te hebben bestreden - en gewonnen te hebben in de Mayakoba Classic en het Bermuda Championship - staat Todd er daarentegen uitstekend voor om alweer de derde zege van het seizoen binnen te halen. Al is een lage ronde op de slotdag vrijwel zeker nodig om niet iemand uit het achterveld voorbij te zien komen.

‘Zou heel goed kunnen’, zei hij na afloop. ‘Het hangt er van af hoe de vier, vijf spelers achter mij spelen. Het is mijn opdracht om goed te beginnen en zoveel mogelijk birdies te maken als ik maar kan.’

Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde van 19.00-24.00 uur live uit.

En dan nog dit: De leiding van de PGA Tour eist vanaf volgende week dat spelers, caddies en officials al voor het toernooi worden getest en niet meer pas ter plaatse.

Leaderboard

Laatste nieuws