De oude man kan het nog

Nog geen twee weken na zijn vijftigste verjaardag staat Phil Mickelson bovenaan in het Travelers Championship.

Phil Mickelson

null

Laatste nieuws - Vanwege het verwachte slechte weer in Connecticut is de derde ronde vervroegd. Mickelson slaat al om 15.15 uur af en Ziggo Sport Golf is vanaf 14.50 uur met een ongeveer vijf uur durend live-verslag in de lucht. Na afloop, rond 20.00 uur, is er een herhaling.

Mickelson speelde de tweede ronde op de par-70 baan van de TPC River Highlands in 63 slagen om op een totaal van 140 (-13) te komen. Hij heeft een slag voorsprong op de leider na dag een, Mackenzie Hughes en rookie Wil Gordon.

Dat wordt dus een spannend weekeinde voor de vijftiger, maar hij is er klaar voor:

‘It is probably a little bit difficult as you get older, but when you're playing well, you have that extra momentum, and it should be okay.’

Phil Mickelson, die dit toernooi in 2000 en 2002 won, kan zondag de 45ste PGA Tour-overwinning van zijn carrière behalen. Maar hij wordt – mogelijk – niet de oudste winnaar ooit op de Tour.

Sam Snead was bijna 53 toen hij in 1965 het Greater Greensboro Open won. In 2015 was de 51-jarige Davis Love winnaar van het Wyndham Championship.

Het is de 35ste keer dat Phil Mickelson als leider of gedeeld leider aan de derde ronde van een wedstrijd van de PGA Tour begint. In de vorige 34 gevallen won hij achttien – voor het laatst in 2019 op Pebble Beach.

Rory McIlroy begint de derde ronde op vier slagen van Mickelson. Hij heeft scores van 63-68 achter zijn naam.

En dan nog dit (I): Danny McCarthy voelde zich in de nacht van donderdag en vrijdag niet lekker. Na een test bleek hij besmet te zijn met het covid-19 virus. McCarthy is na Nick Watney en Cameron Champ de derde speler van de PGA Tour die na een test positief bleek te zijn.

En dan nog dit (II): Voor het eerst miste Collin Morikawa, in zijn 22ste toernooi op het hoogste niveau, de cut.

Stand na 36 holes en vanaf 13.15 uur Live Scoring PGA Tour

Tour
  • PGA Tour