Geen publiek bij eerste Major

Het gemeentebestuur van San Francisco heeft besloten om tijdens het PGA Championship op Harding Park de toegangshekken gesloten te houden.

Harding Park

Het PGA Championship wordt van 5 – 9 augustus gespeeld, maar voor het eerst in de historie van het kampioenschap zullen er geen toeschouwers aanwezig zijn.

Dat hing al een tijdje in de lucht, maar de PGA of America maakte de beslissing pas nu bekend.

‘Het was en is een groot genoegen voor onze PGA-professionals om een betekenisvolle rol te spelen bij het helpen van mensen tijdens de verschillende fasen van het heropenen van golf’, aldus Suzy Whaley, president van de PGA of America. ‘We kijken er naar uit om terug te keren naar San Francisco en The Olympic Club voor het PGA Championship van 2028 en de Ryder Cup van 2032.’

Ook al is er in augustus geen publiek,  is de stad blij met de komst.

‘We zijn heel blij het PGA-kampioenschap in San Francisco te kunnen verwelkomen", zegt de burgemeester van San Francisco, London N. Breed. ‘We kunnen deze stap veilig zetten vanwege de voortdurende opoffering van onze burgers, het voortdurende toegewijde werk van onze gezondheidswerkers en de vroege actie die we hebben ondernomen om covid-19 te bestrijden.’

Ziggo Sport Golf zal het PGA Championship alle dagen live uitzenden.

In september en november moeten de resterende Majors worden gespeeld: het U.S. Open en The Masters. The Open Championship werd afgelast.

Officiële website

Tour
  • Getty Images