Watney positief getest, Simpson leidt

De PGA Tour heeft zijn eerste coronapatiënt: Nick Watney werd tijdens de RBC Heritage positief getest. Webb Simpson leidt – met één slag voorsprong.
Webb Simpson

Nick Watney voelde zich vrijdagochtend niet goed en werd aan een coronatest onderworpen. Daaruit bleek dat de 39-jarige speler inderdaad de ziekte onder de leden heeft. Hij ging prompt voor veertien dagen in zelfisolatie.

Watney was op eigen gelegenheid naar Harbour Town gereisd, meldt de PGA Tour in een persbericht. Hij werd voorafgaand aan de RBC Heritage samen met 368 anderen (spelers en caddies) getest en toen was het resultaat voor iedereen negatief.

Webb Simpson (foto boven) speelde de tweede ronde op de perfecte par-71 baan van de Harbour Town Golf Links in 65 slagen om met een totaal van 130 (-12) aan de leiding te gaan.

Simpson, die eerder dit seizoen in Phoenix won, is voor de dertiende keer na 36 holes eerste of gedeeld eerste. Het was vrijdag vooral de putter die zijn grootste vriend bleek te zijn. De 34-jarige oud-winnaar van het U.S. Open holede in totaal 57 meter (!) aan putts.

Bryson DeChambeau bleek weer in staat kracht aan precisie te koppelen. Met een 64 kwam hij tot een totaal van -11. Hij deelt de tweede plaats met de Canadees Corey Conners, die een 63 in de boeken bracht.

De leiders na dag een zakten iets en iets verder weg. Ian Poulter is na een 69 gedeeld zesde en Mark Hubbard  staat 28ste.

Het spel werd om 23.42 uur Nederlandse tijd vanwege de dreiging van onweer gestaakt en twee uur later hervat. Alle spelers hebben de tweede ronde af kunnen maken. De cut viel op vier onder en 75 spelers plaatsten zich voor het weekeinde.

En dan nog dit (I): Na een belabberde openingsronde herstelde Rory McIlroy zich goed. Hij staat na een 65 op -5.

En dan nog dit (II): Colin Morikawa haalde voor de 22ste keer op rij de cut. Op het hoogste niveau is hij er in het weekeinde altijd bij geweest.

En dan nog dit (III): De 62-jarige Bernhard Langer haalde het weekeinde ook. Sinds 1970 hebben maar zeven spelers van 62 jaar en ouder de cut gehaald in een wedstrijd van de PGA Tour.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na 36 holes en vanaf 14.15 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws