Europese Tour optimistisch over uitzondering quarantaineregels

Op 29 juni weten spelers en caddies of de Britse regering hen direct toelaat om aan de toernooien van de UK Swing mee te doen.

quarantaine

CEO Keith Pelley laat zich in een mail optimistisch uit, maar houdt wel wat slagen om de arm.

‘Een buitensporige hoeveelheid tijd is besteed aan de onderhandelingen [met de Britse overheid] omtrent een uitzondering op de quarantaineregels, voor elke speler en caddie die voor de zes toernooien in juli en augustus naar het VK reizen', schrijft Pelley. 'Dat is gebaseerd op het door ons tijdens elk toernooi creëren en handhaven van een ‘Tournament Bubble’. Deze gesprekken zijn erg positief verlopen, maar we weten pas op 29 juni wat de uitkomst is.’

De spelers van de Europese Tour hebben een stevig informatiepakket gegeven met tal van eisen waaraan zij en de caddies moeten voldoen. Als er een uitzondering op de quarantaineregels komt, dan geldt die niet voor familie, vrienden, gasten, coaches, fysiotherapeuten en managers.

Als de versoepeling van de regels voor spelers en hun caddies in werking treedt, dan moeten zij thuis een test ondergaan en na aankomst in Brittannië moet er spoorslags naar de ‘Tournament Bubble’ (baan en hotels) van het bewuste toernooi worden gereisd.

De UK Swing bestaat uit zes toernooien: het Brits Masters bij Newcastle (22-25 juli), het Engels Open bij Birmingham (30 juli-2 augustus), het Engels Kampioenschap (6-9 augustus) bij Ware in Hertfordshire, de Celtic Classic (13-16 augustus) en het Wales Open (20-23 augustus) op Celtic Manor bij Newport en het UK Kampioenschap (27-30 augustus) bij Birmingham.

Mocht de Britse overheid toch geen uitzondering willen maken, dan moeten spelers die aan het Brits Masters bij Newcastle willen meedoen tussen 29 juni en 5 juli afreizen om veertien dagen in quarantaine te gaan.

Tour
  • Getty Images