Ian Poulter snel in vorm

De Engelsman deelt na de eerste ronde van de RBC Heritage de koppositie met de Amerikaan Mark Hubbard. Beiden lieten een 64 noteren op de par-71 baan van Harbour Town.
Ian Poulter

De 44-jarige Poulter deed de laatste drie maanden niet veel als het om golf ging.

‘Ik was actief op sociale media en in en rond het huis’, zei hij na afloop. ‘Ik heb voor dit toernooi een paar rondjes gespeeld en ik voelde al snel dat ik er klaar voor was.’

Poulter won drie keer op de PGA Tour, maar Mark Hubbard staat nog met lege handen.

De 31-jarige speler uit Texas promoveerde eind vorig seizoen naar de PGA Tour. Hij speelde vijftien toernooien, haalde elf cuts en een tweede plaats in het Houston Open is zijn beste resultaat.

Natuurlijk ging er donderdag veel aandacht uit naar Bryson DeChambeau, die veel spiermassa heeft gekweekt en die de bal verder dan ver aan het slaan is.

Donderdag kwam hij tot een 67 en daarmee is DeChambeau gedeeld zestiende.

Hij sloeg acht van de veertien fairways, vijftien greens en had dertig putts nodig.

De nummer een van de wereld, Rory McIlroy, speelde matig. Met een 72 kwam hij op de gedeelde 101ste plaats terecht. Hij moet vrijdagmiddag waarschijnlijk in vijf of zes onder rondgaan om de cut te halen. Of dat lukt?

Hij gaf donderdag aan dat de baan hem niet ligt. Het leek ook wel of hij in gedachten al thuis, in Florida, was.

‘I think just my overall comfort level. I wasn't particularly comfortable out there. It's still not -- I played here once before in '09, and I just can remember not being that comfortable around here then, and it's still sort of the same. I'm just not comfortable and sort of trying to pick lines and really commit to shots. I just wasn't as committed today as I need to be around here.’

Iemand die zich wel comfortabel voelde, was Jordan Spieth – althans op de tweede negen. Daar maakte hij vanaf de tweede hole (zijn elfde) zes birdies op rij. Uiteindelijk kreeg de Texaan een 66 achter zijn naam.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 21.00-24.00 uur live uit

Stand na eerste ronde en vanaf 14.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws