Cobra King Utility iron

De King Utility combineert controle en precisie van de tee en bij langere approaches en is zelfs uitgerust met een aanpasbare hosel.

Cobra King Utility iron

Het driving iron was vroeger voorbehouden aan betere golfers met veel swingsnelheid, maar de laatste jaren beseffen ook steeds meer clubgolfers dat het utility ijzer een prima optie kan zijn als je geen fan van hybrides bent.

De King Utility van Cobra Golf is een schoolvoorbeeld over hoe vergevingsgezind en consistent ze zijn geworden. Volgens de makers excelleert hij van de tee of bij langere approaches naar de green.

Het klassieke muscle-back design met gewichten van wolfraam biedt controle en speelbaarheid, terwijl de brede zool en het holle clubblad ervoor zorgen dat de bal makkelijk de lucht in gaat – iets waar veel amateurgolfers moeite mee hebben.

Volgens Cobra zorgt de dunne face insert voor een grotere sweetspot, zodat je minder balsnelheid verliest als je het midden van het clubblad mist. Ook de balvlucht blijf op peil.

De King Utility is uitgerust met een aanpasbare hosel die het mogelijk maakt om te kiezen voor acht verschillende loftinstellingen met in totaal vier graden verschil. Zo kun je de balvlucht beïnvloeden en de gapping in je afstanden optimaliseren. 

In de grip zit vanzelfsprekend de Cobra Connect sensor, die via Arccos Caddie informatie geeft over afstanden en accuratesse. 

De King Utility is beschikbaar in #2 (16º–20º), #3 (18º–21º) en #4 (21º–24º). Je kunt ook kiezen voor een One Length versie (die de lengte van een ijzer-7 heeft), waarvan tevens een #5 ( 24º–27º) beschikbaar is.

Prijs: € 249

www.cobragolf.com