Phil ziet Abraham

Mickelson viert op 16 juni zijn vijftigste verjaardag. Tijd om zijn carrière eens kort op een rijtje te zetten.
Phil Mickelson

Geboren op 16 juni 1970. Dat was het jaar dat Jack Nicklaus op Augusta zijn achtste Major won en dat Tony Jacklin de eerste Engelsman in 46 jaar was die het U.S. Open op zijn naam schreef.

Amateur: werd in 1990 de enige linkshandige speler die het U.S. Amateur won … een van de vier golfers die in hetzelfde jaar zowel het NCAA Championship als het U.S. Amateur wonnen.  De anderen? Jack Nicklaus, Tiger Woods en Ryan Moore … is de laatste amateur die (in 1991) een wedstrijd van de PGA Tour won: het Northern Telecom Open.

Won 44 keer in 623 toernooien op de PGA Tour. Staat negende op de ranglijst aller tijden achter Sam Snead (82), Tiger Woods (82), Jack Nicklaus (73), Ben Hogan (64), Arnold Palmer (62), Byron Nelson (52), Billy Casper (51) en Walter Hagen.

Van de andere actieve spelers op de PGA Tour heeft Woods er meer gewonnen en is Dustin Johnson met twintig zeges de eerstvolgende pro achter Mickelson. Vijay Singh staat op 34, maar hij speelt slechts sporadisch op het hoogste niveau.

Met vijf Major-zeges moet hij dertien andere spelers voor zich laten.

Won The Masters drie keer (foto boven na zijn zege in 2006) en zowel The Open als het PGA Championship één keer. Eindigde zes keer tweede in het U.S. Open.

Speelde van 1995 tot en met 2018 onafgebroken in de Ryder Cup. Kwam uit in 47 partijen en veroverde daarin 21,5 punten. Won vijf van zijn twaalf singles.

Staat nu 66ste op de wereldranglijst. Miste dit seizoen zes cuts in tien toernooien.

Deed in 1998 op Hilversum mee aan het Sun Microsystems Dutch Open. Miste met 68-74 de cut.

Laatste nieuws