Rose blij met nieuwe oude stokken

De Engelsman deelt na dag een van de Charles Schwab Challenge de eerste plaats met Harold Varner.
Justin Rose

Rose en Varner speelden de smalle par-70 baan van de Colonial Country Club in Fort Worth, Texas in 63 slagen. Daarmee namen de twee een minimale voorsprong op de rest van het veld.

Dat het eerste toernooi van de herstart van het seizoen alles in zich heeft om spannend te worden, is duidelijk: niet minder dan 56 van de 148 deelnemers bevinden zich op vijf slagen of minder van de leiding.

Kijken we naar de top-5 van de wereldranglijst dan staan Rory McIlroy en Brooks Koepka na een na 68 gedeeld 37ste, Jon Rahm (69) is 57ste, Justin Thomas is derde (64) en Dustin Johnson bevindt zich na een 71 net in de top-100.

Justin Rose won de Charles Schwab Challenge in 2018 al een keer. En net als twee jaar geleden speelde de 39-jarige nummer 14 van de wereld de parkbaan met chirurgische precisie, maar hij was vooral sterk op de greens. Hij won daar 3,301 slagen op de rest van het veld.

De omstandigheden waren voor hem de andere vroege starters ideaal: nauwelijks wind. De ochtendgroepen speelden de course in gemiddeld 71,87 slagen. De afternoon wave kwam tot 73,27.

Rose zette een paar weken geleden zijn Honma-set bij de kliko. Zijn prestaties in 2019 en in het begin van 2020 waren niet die hij en de Japanse equipment-fabrikant hadden gehoopt. Het contract is inmiddels officieel ongeldig verklaard.

Als je de statistieken van Justin Rose voor de eerste toernooien van 2020 bekijkt, dan zie je dat hij in de belangrijkste categorieën in de achterhoede staat.
Tijdens de Arnold Palmer Invitational had Rose zijn tas al grotendeels gevuld met spul van TaylorMade.

‘Ik heb het vrij simpel gehouden’, zei hij nu na zijn ronde. ‘De SIM-driver, de SIM houten-3 en  een houten-5 van Cobra, wat een leuke vondst is geweest. Ik krijg de bal er lekker mee uit de rough en het is niet moeilijk om er een draw en een fade mee te slaan. Dus dat is een leuke veelzijdige clubje. En dan P730-ijzers, Vokey-wedges en mijn Axis1-putter, die me de laatste jaren flink heeft geholpen.’

Harold Varner, een van weinige gekleurde topgolfers, had zich in de aanloop naar de Charles Schwab Challenge zeer, zeer kritisch uitgelaten over de huidige maatschappelijke situatie in de VS.

‘Maar als ik op de golfbaan ben, probeer ik goed te spelen’, zei hij na zijn ronde. ‘De reden dat ik een platform heb, is omdat ik heel goed ben in golf. Maar nu moet ik me gewoon concentreren.’

Rose, Varner en de meeste andere spelers moesten wel flink wennen aan de soms  oorverdovende stilte. Een aantal vergeleek het met een kwalificatietoernooi voor het U.S. Open of een wedstrijd op college-niveau. Alleen op hole vijftien was regelmatig gejuich te horen: in een huis aan de baan had zich een aantal golffans verzameld.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 22.00-1.00 uur live uit.

Stand na eerste ronde en vanaf 15.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

 

null

Laatste nieuws