Weinig enthousiasme voor microfoons

De organisatie van de Tour ziet het wel zitten, spelers met een microfoon tijdens toernooidagen, maar diezelfde spelers zijn een stuk minder enthousiast.
microfoon

Nadat tijdens The Match II het meeluisteren met Tiger Woods en Phil Mickelson een groot succes was gebleken, liet onder meer tourbaas Keith Pelley weten wel gecharmeerd te zijn van het idee spelers ook tijdens toernooidagen een microfoon op te spelden. Voordat de Canadees - dit voor elkaar heeft, zal er wel heel wat water door de zee moeten, want de meeste spelers reageren ronduit negatief op het idee. Op concrete vragen van CBS of de spelers een microfoon willen dragen - ook in Amerika ligt de optie op tafel - kwamen weinig enthousiaste reacties.

'Ik zou het zeker niet steunen', reageerde Jon Rahm duidelijk op de vraag of hij een dergelijk initiatief zou zien zitten. 'Nog even los van het feit dat ik nog wel eens kan vloeken in de baan, denk ik ook niet dat er genoeg interessants te horen zou zijn. Je zou het misschien eens moeten testen, maar op dit moment zou ik het echt niet zien zitten, zelfs niet als je het geluid twintig tot dertig seconden vertraagd.'

Ook Justin Thomas gruwelt bij het idee om altijd verstaanbaar te zijn. 'Vooropgesteld; ik heb vaak al het gevoel een microfoon te dragen. De mic's op de tee en in de baan komen vaak zo dichtbij dat ik al op mijn woorden let. Ik wil gewoon kunnen praten met de jongens over wat ik wil, zonder na te denken over het feit dat iedereen dat kan horen en dat geldt ook voor het overleg met mijn caddie. Als ze mij zouden vragen een microfoon te dragen zou ik dat zeker weigeren.'

Joost Luiten liet eerder al weten ook niet te zitten wachten op het dragen van een microfoon terwijl Rickie Fowler aan de andere kant van het spectrum deze week tijdens de Charles Schwab Cup naar verwachting in elk geval een deel van een ronde mee wil werken aan een test.

Ook Joost Luiten zit er niet op te wachten dat elk gesprekje met collega's de huiskamer bereikt.

Laatste nieuws