PGA Tour houdt minuut stilte

De eerste wedstrijd van de PGA Tour na twee maanden stilte, krijgt dagelijks een extra minuut stilte. Om 08.46 staat iedereen stil bij de dood van de Amerikaan George Floyd die vorige maand door politiegeweld om het leven kwam.

silcence

Het tijdstip van het moment stilte is niet zomaar gekozen. 08.46 staat voor de acht minuten en zesenveertig seconden dat de politieagent het nodig vond om een knie in de nek van Floyd te leggen, waardoor deze uiteindelijk om het leven kwam.

Sinds de beelden van de arrestatie naar buiten kwamen, trekt een golf van protest over de wereld en die golf bereikt nu dus ook het eerste golftoernooi van de PGA Tour.

In een verklaring van tourbaas Jay Monahan laat deze weten dat 'de PGA Tour stil wil staan bij raciale en sociale ongelijkheid', en hij sprak daarover ook uitgebreid met diverse spelers, waaronder Harold Varner III, een van de weinige donkere spelers van het circuit.

Varner: 'Ik zie veel discriminatie in Amerika, maar als speler heb ik er eigenlijk nooit last van gehad. Als jij een probleem hebt om bij mij in de buurt te zijn, dan ben jíj degene die een probleem heeft, niet ik.'

De minuut stilte wordt voorafgegaan door het driemaal laten klinken van een toeter en het symbolisch leeglaten van de starttijd van 08.46.

Tour
  • golfsupport