Rose steunt LET

De Ladies European Tour heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Zozeer zelfs dat Justin Rose niet langer toe wil blijven zien hoe het circuit onderuit gaat. De Engelsman heeft het initiatief genomen voor de Justin Rose Ladies Series.

justin rose

Waar de PGA Tour deze week weer van start gaat, en de Europese Tour weet dat er volgende maand weer gespeeld gaat worden, weten de speelsters van de Ladies European Tour nog niets en zou het zelfs zomaar kunnen dat er helemáál niet meer gespeeld wordt in 2020.

Dát kon voormalig nummer 1 van de wereld Justin Rose niet over zijn kant laten gaan en dus trok de Engelsman ruimhartig de knip voor de Justin Rose Ladies Series, een wedstrijdenserie die van juni tot juli zal worden gespeeld in Engeland.

'Het prijzengeld (£35.000,-) is bescheiden, maar als we mijn bijdrage en de inschrijfgelden bij elkaar doen is er best een aardige pot om om te spelen. Het voornaamste doel is de speelsters de kans te geven om wedstrijdritme op te doen voor het moment dat er later deze zomer misschien ruimere speelmogelijkheden komen. Het maakt me verdrietig dat de LET het zo zwaar heeft. Mijn vrouw en ik vonden dat zo oneerlijk dat besloten dit initiatief te nemen.'

Niet alleen Rose doet een duit in het zakje, ook de banen (o.a. Royal St. George's) dragen bij door hun faciliteiten gratis ter beschikking te stellen terwijl Sky Sports de wedstrijden uit zal zenden.'

Klein detail: de wedstrijden staan alleen open voor Britse speelsters.

Tour
  • Golfsupport