Wil wint wéér

Met een birdie-birdie slot pakte Wil Besseling zijn tweede zege in de vijfde en laatste wedstrijd van de BMW Indoor Invitational Powered by Trackman.

Besseling

De Noord-Hollander had 65 slagen nodig voor de digitale versie van de par-72 West Course van Wentworth.

Besseling maakte acht birdies en slechts één bogey. Dat was op de par-4 vijftiende, in het echt een van de listigste holes van de baan.

In het eindklassement had de Nederlandse nummer twee een slag voorsprong op de Engelsman Jordan Smith.

Joost Luiten maakte vier birdies en vijf bogeys voor een 73. Daarmee werd hij zeventiende in het 34 man tellende veld

Wil Besseling won al op München Eichenried en werd tweede op Royal Portrush en derde op de Old Course, waar Joost Luiten aan het langste eind trok.

‘Ik heb Wentworth nog nooit gespeeld’, aldus Besseling. ‘Maar ik was -12 in de oefenronde. Daarna heb ik thuis geluncht en ben teruggegaan naar de simulator. Was met zeven onder best te tevreden, maar je weet gewoon niet waar zo’n score goed voor is.’

‘Geweldig om twee van de vijf toernooien te winnen. En natuurlijk is het leuk om op zo’n simulator te spelen, maar het helpt je spel zeker ook. Het is allemaal heel realistisch.’

Besseling mocht de eerste prijs van tien mille verdelen over twee goede doelen.

Dat zijn Dutch4kids, een liefdadigheidsinstelling die geld inzamelt voor kinderziekenhuizen en het Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid bij Besseling in de buurt, dat helpt bij het financieren van onderzoek naar antistoffen voor mensen die tijdens de coronavirus-pandemie in ziekenhuizen en in de gezondheidszorg werken.

Volledige eindstand via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl