Proost!

Na ruim twee maanden verplicht gesloten te zijn geweest mag de horeca in Nederland per 1 juni onder voorwaarden weer open. Oók de horeca op de golfbaan. Geniet na je ronde van een hapje en een drankje, maar doe het verstandig.

proost

Nadat op 11 mei de meeste banen de holes weer openden, is het nu de beurt aan de horeca. Niet op alle banen zal het clubhuis direct weer de deuren openen - de noodverordeningen worden niet door elke gemeente even snel van een stempel van goedkeuring voorzien - maar op veel banen zal de afloop van de ronde vanaf 1 juni om 12.00 uur weer kunnen worden gevierd op het terras of in het clubhuis.

Net als in de reguliere horeca is de openstelling wel aan strikte voorwaarden gebonden. Het coronavirus heerst nog altijd en de versoepelingen die het kabinet doorvoert kunnen, bij niet juiste naleving of een opleving van het aantal besmettingen, ook zó weer worden teruggedraaid.

Hoe elke club de maatregelen in de praktijk brengt is afhankelijk van de beschikbare ruimte, de mogelijke looproutes en het inzetbare personeel, maar reken in elk geval op minder tafeltjes dan normaal, anderhalve meter afstand, verplicht reserveren in het clubhuis (en soms ook op het terras) en een beperkt aantal gasten.

Hou je in alle gevallen aan de aanwijzingen die in en rond het clubhuis hangen en natuurlijk die van het personeel, maar vergeet vooral ook niet te genieten van de nazit. Hoe het proosten precies moet wordt nergens uitgelegd, maar met gestrekte arm kom je een heel eind op weg naar de anderhalve meter dus voor straks hoe dan ook: proost!