Geen Oranje-succes op ‘Valderrama’

In de vierde wedstrijd van de BMW Indoor Invitational powered by Trackman ging de zege naar vijf spelers, onder wie Sergio Garcia.
Sergio Garcia

Twee zeges in drie toernooien en ook nog eens een paar podiumplaatsen. Nederland was tot nu toe knap verwend in de BMW Indoor Invitational powered by Trackman.

Maar op de virtuele versie van het Spaanse Valderrama – mogelijk de beste en in ieder geval dan toch een van de beste van het Europese vasteland – speelden Joost Luiten en Wil Besseling een bijrol.

Luiten, die het in ‘t ‘echie’ vrijwel altijd goed doet op de lastige, geonduleerde baan die zich door honderden kurkeiken slingert, was al vijf boven na tien holes. Hij maakte weliswaar vanaf elf drie birdies in vier holes tijd, maar kwam niet verder dan een 73 (+2) en een gedeelde zestiende plaats.

Wil Besseling, vorige week winnaar op München-Eichenried kreeg ook een 73 achter zijn naam. De man uit Hoorn maakte twee birdies en vier bogeys.

Vijf spelers, onder wie de thuisfavorieten Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello, eindigden met een 70 (-1) op een gedeelde eerste plaats. Garcia begon dramatisch met een triple bogey zeven, maar hij vocht zich slag voor slag terug in de wedstrijd.

Connor Syme uit Schotland, boekte na zijn overwinning in Royal Portrush twee weken geleden, met eveneens een 70 zijn tweede zege in de reeks virtuele wedstrijden.

De Engelsman Matthew Jordan en Damien Perrier uit Frankrijk waren de anderen die een 70 lieten noteren en zij pakten ook twintig procent van de eerste prijs van tienduizend dollar die naar goede doelen gaat

Garcia (foto boven na een van zijn vijf birdies) schenkt zijn deel van het prijzengeld aan het Spaanse Rode Kruis: ‘Ik kan geen beter doel bedenken om aan te doneren, om te proberen zoveel mogelijk mensen te helpen in deze zeer moeilijke tijden. Ik kan niet wachten om te zien dat al die mensen beter worden en hopelijk zo snel mogelijk weer een normaal leven leiden.’

Er deden 39 spelers mee aan deze wedstrijd. De rode lantaarn werd gedragen door Thomas Pieters. De Belg kreeg een 83 achter zijn naam.

De reeks virtuele toernooien wordt volgende week zaterdag besloten op de West Course van het Engelse Wentworth – de thuisbaan van het BMW PGA Championship.

Volledige eindstand via website Europese Tour

Laatste nieuws