Drivertest deel 2: draw

Ben je op zoek naar een nieuwe driver? Wij hebben de antwoorden op alle belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. In dit tweede deel de anti-slice drivers.
Drivertest deel 2: draw

Lees hier meer over de beste low spin drivers van 2020.

Vraag 2: Heb ik een anti-slicedriver nodig?
De statistieken bewijzen dat ongeveer tachtig procent van de amateurs last heeft van een slice. Deze drawdrivers kunnen je helpen om vaker de fairway te vinden.

Als je bij de grote groep clubgolfers hoort die een slice slaat, kan een lichtgewicht of drawmodel driver je helpen. De beslissing welke optie het best werkt, hangt af van de clubhoofdsnelheid die je genereert. Als je swingsnelheid met een driver boven de 85 mph (137 km/u) ligt, is de kans groot dat een van de drie modellen op deze pagina bij je past. Maar als je gemiddeld onder de 80 mph (129 km/u) zit, is de kans groot dat je meer geholpen bent met een lichter model (zie verderop in de test). Zit je swingsnelheid hier precies tussenin, dan kun je ze het best allebei de opties proberen en kijken welke het best bij jouw spel past. 

De hele test staat in Golfers Magazine 3.

Niet alleen voor slicers?
Maak niet de fout om een drawdriver uit te sluiten als je geen slice hebt. Als je de bal normaal gesproken richting de hiel raakt, kan een zwaartepunt dat meer in lijn ligt met je impactplek helpen om balsnelheid te verhogen of op peil te houden. Dat betekent meer afstand en minder afzwaaiers als je het midden niet weet te vinden.

Gewoon loodrecht
Drawdrivers worden steeds populairder omdat de anti-slicemodellen niet meer zoals vroeger een extreem gesloten (links van het doel wijzend) clubhoofd hebben. De SIM Max D van TaylorMade heeft een 18 procent groter clubblad en de kroon is zo geverfd dat het lijkt alsof het clubblad gewoon loodrecht op het doel staat. 

Max vergevingsgezind of anti-slice
De Mavrik Max is een raadsel. Het is de grootste drawdriver van Callaway (met gewicht in de hiel), maar hij heeft ook het hoogste traagheidsmoment (MOI) van de hele familie (met gewicht achter in het clubhoofd). Intern noemt Callaway het ook wel de 'Ping sloper', omdat ze het gevoel hebben dat deze driver de kwaliteiten heeft om de extreem vergevingsgezinde Ping drivers in 2020 naar de kroon te steken.

TaylorMade SIM Max D
€ 529
GM zegt: 'We hebben het bij de test van dit jaar meerdere keren tegen elkaar gezegd: qua looks gaan de SIM drivers er overtuigend met de hoofdprijs vandoor. De D is een topdriver en het is indrukwekkend hoe hij is afgestemd op zijn doelgroep met een groter clubblad. De SIM Max D presteerde goed in de handen van Simon (het was zijn op twee na langste driver), maar we hebben het idee dat er nog meer meters te winnen zijn omdat er geen 10,5º-driver beschikbaar was en de loft van het testexemplaar extreem naar beneden moest worden bijgesteld om de vertrekhoek, spin en carry te optimaliseren. TaylorMade heeft meerdere drawdrivers geproduceerd, maar dit is de beste tot nu toe. Het hele pakket – koolstoffiber kroon, Twist Face, Speed Injection en aerodynamisch design – zorgt er samen met de indrukwekkende shaft- en gripopties voor dat hij geweldig zal presteren in de handen van clubgolfers.

Ping G410 SFT
€ 499
GM zegt: 'De SFT is als een drawdriver aan de prestatiebevorderende middelen. De G410 Plus helpt al om een slice tegen te gaan, maar de SFT heeft nog meer gewicht in de hiel, wat resulteert in een indrukwekkend stuk technologie voor iedereen die zijn bal vaak in de rough aan de rechterkant moet zoeken. De matte finish is top, en het aerodynamische design op de kroon trekt de aandacht bij het adresseren automatisch richting de bal – dat zie je niet bij de andere modellen. De SFT was verantwoordelijk voor Simons langste drive, wat waarschijnlijk ook kwam omdat deze driver het best bij hem paste. Wel is de Ping luider dan de concurrentie. Voor sommige golfers zal dat een teken van power zijn, terwijl anderen meer gecharmeerd zullen zijn van het doffere geluid dat veel moderne drivers hebben. Al met al is de SFT een geweldige allrounder. Zo goed zelfs, dat Callaway zich ten doel heeft gesteld Ping in 2020 van zijn troon te stoten.

Callaway Mavrik Max
€ 549
GM zegt: 'De Mavrik Max zou ook in onze high-MOI-categorie kunnen zitten, want met het 14-gramszoolgewicht in de achterste poort is dit de meest stabiele driver van Callaway. Het clubhoofd is veel breder en ronder dan de TaylorMade SIM Max, wat 'm aerodynamische enigszins afremt ten opzichte van de standaard Mavrik. Maar als je iemand bent die de bal overal op het clubblad raakt, is de Max een erg goede optie om de balsnelheid en carry op peil te houden. Je kunt kiezen uit een heleboel shafts, wat betekent dat er keuze is van lichtgewicht en snel (UST Helium) tot stevig en stoer (Aldila Rogue White 130 MSI). Het laat zien dat drawdrivers niet alleen bedoeld zijn voor spelers met een gemiddelde swingsnelheid. Wie er ook kiest voor de Mavrik Max, hij of zij zal geen spijt krijgen. 

Laatste nieuws