Wil kan ook winnen

Met een score van 69 slagen, vier onder par, won Wil Besseling op het virtuele München Eichenried de derde wedstrijd van het BMW Indoor Invitational powered by TrackMan . Het was de tweede Nederlandse zege in drie toernooien. Luiten won immers eerder op de Old Course.

Wil Besseling

Besseling verdiende met zijn zege een bedrag van tienduizend euro. Hij besteedt dat aan twee goede doelen die ook een link hebben met zijn woonplaats Hoorn: www.doneereenmondkapje.nl en Bake for Life, een organisatie die in Oeganda helpt bij het opzetten van bakkerijen en mensen zo een eigen inkomen geeft.

De 34-jarige Noord-Hollander maakte een eagle, vijf birdies en drie bogeys. Met zijn 69 had hij twee slagen voorsprong op de Schot Connor Syme, die vorige week de beste was op de digitale versie van Royal Portrush.

Besseling had op de korte twaalfde ook nog eens de neary.

Joost Luiten kende een offday en kwam niet verder dan een 84. Daarmee werd hij in het 31 man tellende veld gedeeld 28ste.

Er kwam een sterk veld aan de start. Mannen als Martin Kaymer (72), Bernd Wiesberger (74) en Lee Westwood (83) behoorden ook tot de deelnemers.

Na een derde plaats op de Old Course van St Andrews en ‘zilver’ op Royal Portrush dus nu een zege voor de Nederlandse nummer twee.

‘De start was een beetje duwen en trekken’, zei Besseling na afloop van de ronde op de simulator van een lid van de Westfriese. ‘Maar gaandeweg kwam ik er steeds beter in.’

‘Voor zover dat kan, was de baan moeilijk opgezet. De pins stonden bepaald niet gemakkelijk. Toch had ik niet gedacht dat een 69 genoeg was om te winnen.’

‘Het was inderdaad lastig spelen’, was Luitens reactie. ‘Wil zei het al, de setup was niet eenvoudig. Dat kun je zien aan het feit dat er niet meer dan zes spelers onder par waren. Ja, als je dan zoals ik een negen op de par-5 achttiende maakt, dan is het helemaal bekeken. Maar het goede nieuws dat ik al een keer heb gewonnen. En nu Wil dus!’

De reeks indoortoernooien wordt volgende week voortgezet op een virtueel Valderrama. Een week later vormt de digitale versie van de West Course van Wentworth het decor.

Volledige eindstand via website Europese Tour

Tour
  • European Tour