Wil en Joost weer van de partij

Het BMW Indoor Invitational powered by TrackMan is zaterdag toe aan deel drie als 31 Europese Tour-spelers het tegen elkaar opnemen op de virtuele baan van Golfclub München Eichenried .
München Eichenried

Het ‘echte’ toernooi zou volgende maand worden gespeeld, maar dat gaat vanwege de mondiale crisis niet door.

Joost Luiten en Connor Syme zegevierden in de eerste twee TrackMan-wedstrijden op respectievelijk de Old Course van St Andrews en Royal Portrush. Zij staan op de deelnemerslijst.

Wil Besseling, die afgelopen zaterdag keurig tweede werd, is eveneens van de partij

In het veld ook thuisfavorieten als Max Kieffer en tweevoudig Major-winnaar Martin Kaymer.

Lee Westwood en Bernd Wiesberger spelen eveneens en voor het eerst gaan we Nicolas Colsaerts in actie zien. Hij maakt zijn debuut in het BMW Indoor Invitational

De wedstrijd van deze week vindt zoals gezegd plaats op Golfclub München Eichenried, waar 24 edities van het BMW International Open zijn georganiseerd.

Beelden van het toernooi worden zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur getoond op de sociale media kanalen van de Europese Tour en via https://bmw.trackmaninvitational.com.

De winnaar ontvangt tienduizend dollar voor een Corona-liefdadigheidsinstelling of -hulpfonds naar keuze.

Martin Kaymer: ‘Eichenried is sinds 2003 een speciale baan voor mij: daar haalde ik voor het eerst, als amateur, de cut in een wedstrijd van de Europese Tour. En ik won er in 2008.’

Joost Luiten speelde zeven keer op Golfclub München Eichenried. Zijn beste prestatie was een derde plaats, in 2010. In 2013 was er een tiende plek voor hem weggelegd. Vorig seizoen miste Luiten de cut.

In 2009 deed Wil Besseling er mee. Met 75-67 miste hij toen het weekeinde.

Het toernooi op Golfclub München Eichenried wordt gevolgd door wedstrijden op Real Club Valderrama (zaterdag 30 mei) en de West Course van de Wentworth Club (zaterdag 6 juni).

Zaterdag vanaf 12.00 uur live scoring en beelden via website Europese Tour

 

Laatste nieuws