Ontspannen 'herstart' topgolf

Vier spelers met een tas op een rug die elkaar lachend afkraken en in een skins game miljoenen voor het goede doel bij elkaar spelen... de 'herstart' van topgolf was anders dan anders, maar verrassend leuk.

Ontspannen 'herstart' topgolf

De TaylorMade Driving Relief op de fraaie baan van Seminole was eigenlijk een rondje zoals we het zelf altijd spelen: geen caddies en geen publiek, maar gewoon vier gasten die lol hebben. Ze sloegen alleen betere ballen dan wij, want we hebben het wel over de nummer 1 (McIlroy), 5 (Johnson), 27 (Fowler) en 110 (Wolff) van de wereld.

Op papier waren McIlroy en DJ dus favoriet en dat liet de Noord-Ier ook weten toen hij op de eerste hole een korte putt voor par moest maken. 'Ik heb wel twee FedEx Cups van 25 miljoen dollar thuis staan, hé', vertrouwde hij Wolff toe. 

Die zei dat hij daar niet van onder de indruk was, maar zijn volgende drive kwam in de duinen terecht, waarna McIlroy hem bedankte voor de 'social distancing'. De nummer 1 van de wereld was er duidelijk om zaken te doen en het goede doel van team McIlroy/Johnson zo stevig mogelijk te spekken.

In het midden van de skins game was het echter Rickie Fowler die het voortouw nam en de belangrijkste holes won. Hij maakte met zijn nieuwe ijzers maar liefst zeven birdies (tegen vier voor McIlroy), zodat team Fowler/Wolff op voorsprong aan de slotstretch begon.

Dat liet 's werelds beste golfer van dit moment zich in de eerste wedstrijd na twee maanden geen golf niet gebeuren.

Op hole zestien maakte hij een birdie uit de bunker, op zeventien zorgde hij er met een lange parputt voor dat de skins bleven staan, om vervolgens op de extra hole zijn wedge het dichtst bij de vlag te slaan en met 11 tegen 7 skins de overwinning veilig te stellen.

De echte winnaars waren echter de golffans, die eindelijk weer live topgolf konden zien (al was het op televisie) en hier gul voor doneerden. En natuurlijk de zorg, die een donatie van 5,5 miljoen dollar tegemoet kan zien.

Scores

Tour
  • Getty Images