Ze hebben er zin in

Zondag nemen Rory McIlroy en Dustin Johnson het op tegen Rickie Fowler en Matthew Wolff. Met goede doelen als grote winnaars.

Skins Game

Vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd wordt op de baan van de Seminole Golfclub in het zuiden van Florida de TaylorMade Driving Relief supported by UnitedHealth Group skins game gespeeld. Ziggo Sport Golf zendt de match live uit.

Uit alles blijkt dat de topspelers er zin in hebben.

In een skins game – zondag wordt die in de vorm van fourball-betterball gespeeld – pakt de winnaar van een hole het bedrag dat daar op staat. Wordt de hole gehalved dan gaat het bedrag mee naar de volgende hole.

Zondag beginnen de teams elk met een startbedrag van vijf ton. Vervolgens zijn de holes een tot en met zes 50 duizend dollar waard en de holes zeven tot en met zestien 100 duizend dollar. Wie zeventien – een par-3 – wint mag twee ton incasseren en op de slothole is dat een half miljoen.

Daarnaast is elke birdie 25 duizend dollar waard en elke eagle 50 duizend.

Wordt de par-4 achttiende voor 23.45 uur gehalved (op Seminole mag er nooit en te nimmer na 18.00 uur plaatselijke tijd worden gespeeld) dan is hole zeventien de tiebreaker. Is er dan nog geen beslissing dan wordt op 17 een ‘neary’ gespeeld.

Valt de laatste putt op achttien na 23.45 uur, dan wordt gaat het op zeventien meteen om de neary.

De vier spelers hebben geen caddies, maar mogen wel rangefinders gebruiken om de afstanden te bepalen. Alle andere functies van de apparaatjes moeten uitgeschakeld zijn.

‘Ik kijk ernaar uit om iedereen te laten zien dat ik me met de anderen kan meten’, zegt Matthew Wolff. ‘Ik denk dat er veel mensen zijn die zich afvragen waarom ik mee mag doen, maar ik wil bewijzen dat het niet voor niets is dat ik het tegen de besten van de wereld opneem.’

Rickie Fowler: ‘Het gaat op Seminole echt om je approaches,  Ik zou zeggen dat hij redelijk vergevingsgezind is vanaf de tee. De greens zijn redelijk groot, maar het is lastig om de bal op de green te houden. Zeker als er wind staat.’

 Ik kan bijna niet wachten’, zei Rory McIlroy donderdag. ‘Ik ben echt blij. Het feit dat ik Dustin Johnson als partner heb, helpt om iets minder nerveus te zijn.’

‘We spelen tegen twee van de beste spelers ter wereld, die in staat zijn veel birdies te maken.’

En dan nog dit: Toch zit er in alle positieve berichtgeving over de skins game toch nog een klein angeltje. In de McKellar Golfpodcast van deze week had Rory McIlroy het nog even over der president van de VS, met wie hij een paar jaar geleden een rondje speelde.

De nummer een van de wereld nam nu geen blad voor de mond.

‘We zitten midden in iets dat op dit moment behoorlijk serieus is en het feit dat hij het probeert politiek te maken en er een campagnebijeenkomst van te maken en te zeggen dat we de meeste tests ter wereld afleggen alsof het een wedstrijd is.

Corona is iets dat gewoon is verschrikkelijk ‘, zei McIlroy.

'Zo moet een leider niet handelen. Je hebt nu iets van diplomatie nodig en ik denk niet dat hij dat laat zien, vooral in deze tijden.’

Op de vraag of hij ooit weer met Trump zou spelen, antwoordde McIlroy, die dicht bij het landgoed van de president in Palm Beach woont: 'Ik weet niet of hij ook weer met me wil spelen na wat ik net zei. Maar nee, dat zou ik niet doen.’

 Meer informatie in de rubriek Deze Week in Golf

Van zondag 20.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

Tour
  • PGA Tour