Handig harkje

Harken zijn niet toegestaan bij de heropende golfbanen en deze zijn dan ook verwijderd uit de bunkers. Je eigen hark meenemen is makkelijker dan het klinkt...

hark

Om de kans op besmettingsgevaar zo klein mogelijk te maken zijn een aantal zaken anders dan anders sinds de golfbanen op 11 mei weer de deuren openden.

Eenrichtingsverkeer, gesloten clubhuizen, cups die boven de grond uitsteken, een verbod om vlaggen uit de hole te halen, en - niet in de laatste plaats - veelal onverzorgde bunkers door de afwezigheid van harken.

Waar op de ene baan greenkeepers meerdere keren per dag de bunkers fatsoeneren, word je op de andere baan geacht om het zand met je club een beetje netjes achter te laten. Je kan de bunker aantreffen als tijdelijke waste-area waardoor je rustig mag grounden, en er zijn local rules waarbij je voetstappen en dergelijke mag ontwijken.

Of je harkt alsnog de bunker aan met je van huis meegenomen hark.

Xperon Golf introduceerde de mini-hark: de kop van een hark die zich eenvoudig op de shaft van je sandwedge laat schuiven waardoor je de bunker alsnog netjes achter kan laten. Na gedane harkarbeid schuif je de kop er zo weer af en hang je hem met de meegeleverde clip aan je tas tot je een volgende bunker vindt.

Klik hier voor meer informatie en aankoop

En hou wel rekening met het tempo in de baan. Omdat harken niet noodzakelijk is, verlies je sneller terrein op de groep voor je.