Kleding van plastic flessen

Galvin Green introduceert een lijn 'Insula warm' kleding die volledig is gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Kleding van plastic flessen

De nieuwste versie van de Dwight sweater is voor honderd procent gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig uit maar liefst 17 plastic flessen van een liter. De stretch halp-zip heeft hoge isolerende eigenschappen, terwijl hij ook goed ademt.

Dwight sweater

'Galvin Green heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan', zegt CEO Nicholai Stein, 'en de Dwight is het bewijs dat dit mogelijk is zonder dat je inlevert op comfort of prestaties. Daarnaast levert goed ontworpen kleding die langer comfortabel blijft en die je langer draagt ook een bijdrage aan duurzaamheid.'

Damie full-zip

'We zijn van plan in de toekomst veel meer kleding op deze manier te gaan produceren.' Op dit moment zijn ook de Damie full-zip en Drake half-zip sweaters gemaakt van dit gerecyclede materiaal, net als de Davina full-zip en Diane hoodie uit de vrouwenlijn.

Davina full-zip

De andere kledingstukken uit de Insula warm lijn zijn gemaakt met de wereldwijd erkende 'bluesign standaard', die eisen stelt aan een duurzame productie van het textiel. Volgens Galvin Green voldoet op dit moment 60 procent van zijn totale kledingaanbod aan deze standaard.

Diane hoodie

'Ons doel is om in de nabije toekomst bijna de complete lijn 'duurzaam' te produceren en we zijn continu op zoek naar materialen en partners die aan deze standaard voldoen. En dat wordt gelukkig steeds makkelijker, want steeds meer leveranciers werken op deze manier.'

Adidas heeft schoenen die zijn gemaakt van gerecycled plastic.

www.galvingreen.com