Nieuwe eigenaar De Breuninkhof

Per 1 mei heeft Hans Schaap Golfbaan De Breuninkhof overgenomen. De gevolgen van het corona-virus zorgden ervoor dat de vorige eigenaren tot verkoop over moesten gaan.

De Breuninkhof

De exploitatie wordt ondergebracht in de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE).  HGE is een zusterbedrijf van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij waar Schaap algemeen directeur van is .

Bij HGE is sinds 2018 ook de exploitatie van Golfpark Almkreek ondergebracht. 

De Breuninkhof ligt aan recreatieplas Bussloo nabij Deventer en Apeldoorn en telt negen volwaardige en negen korte holes.
Verder beschikt men over ruime oefenfaciliteiten en een clubhuis.  Het terrein omvat  zo’n 35 hectare.

Er speelt een NGF-vereniging met ongeveer 400 leden op De Breuninkhof. 

HGM was sinds 2018 al verantwoordelijk voor het onderhoud van de de baan.

De overeenkomst met de golfclub wordt door HGE op dezelfde voet gecontinueerd.  Ook de medewerkers van de horeca, receptie en administratie gaan over naar de nieuwe eigenaar., 

De leden en het personeel zijn inmiddels geïnformeerd.

Voormalig eigenaren Bjorn Beekman en Mariette Kruyt dragen de golfbaan met een goed gevoel over aan Schaap en zijn bedrijf.

‘Het corona-virus heeft ons in deze situatie gebracht’, zeggen zij. ‘Met Hans Schaap van HGM hebben wij voor de leden een stabiele partij gevonden om de mooie golfbaan de Breuninkhof te kunnen voorzetten. Betrokkenen hebben verstand van zaken en hebben een vernieuwende visie op de golfmarkt. 

‘De koppeling tussen onderhoud en exploitatie ligt voor de hand en biedt nieuwe perspectieven’’, aldus Beekman.

Het bestuur van golfclub de Breuninkhof kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe eigenaar. 
‘We hebben recent kennisgenomen van de overname maar we zijn blij dat de bestaande afspraken kunnen worden gecontinueerd. De leden van de club spelen al jaren met veel plezier op De Breuninkhof en willen dat graag blijven doen. We wensen de nieuwe eigenaar veel succes.’

Joris Slooten, operationeel directeur van HGE, wordt voor De Breuninkhof het aanspreekpunt.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses