Geen WK Landenteams in 2020 en 2021

De International Golf Federation heeft besloten om de voor oktober geplande wereldkampioenschappen amateurteams vanwege de wereldwijde impact van de COVID-19 pandemie af te gelasten.

Eisenhower Trophy

In februari had de IGF nog besloten dat het tweejaarlijkse evenement voor mannen en vrouwen van Hong Kong naar Singapore moest verhuizen vanwege de aanhoudende sociale onrust in de voormalige Britse kroonkolonie.

‘Deze nieuwe beslissing is het gevolg van de wereldwijde COVID-19 pandemie en de onzekerheid die dit heeft veroorzaakt’, aldus IGF-directeur Antony Scanlon.

‘Maar het belangrijkste is dat hij is genomen om de gezondheid en de veiligheid van alle sporters, functionarissen en vrijwilligers bij de kampioenschappen van 2020 te waarborgen. Er was echter geen zekerheid was dat dit risico tot een aanvaardbaar niveau kon worden beperkt.’

‘We hebben zorgvuldig nagedacht over het uitstellen van de kampioenschappen tot 2021’, aldus Scanlon. ‘Dit zou echter aanzienlijke, onoverkomelijke  planning- en logistieke problemen hebben opgeleverd. En we zijn nog steeds niet in staat om met absolute zekerheid te zeggen dat we de kampioenschappen volgend jaar zonder risico kunnen houden. Daarom verdient het de voorkeur om ons te concentreren op 2022.’

In dat jaar is Frankrijk gastheer.

De World Amateur Team Championships dateren uit respectievelijk 1958 (Eisenhower Trophy) en 1964 (Espirito Santo Trophy).

De Nederlandse mannen wonnen de Eisenhower Trophy in 2006. De beste prestatie van de vrouwen in de Espirito Santo Trophy was een achtste plaats, in 1988 en in 2008.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport.nl