Van Dam werkt stug door

Nederlands beste golfster zit ook tijdens de coronacrisis in Amerika. Het geeft haar de kans om te oefenen en spelen op hoog niveau, vertelde ze op de podcast van de LPGA. 'Ik mis mijn familie wel'.

anne van dam

Waar Joost Luiten gisteren voor het eerst in weken weer de baan in kon, oefende en speelde Anne van Dam de afgelopen weken stug door op Lake Nona. In een uitzending van Sirius XM PGA Tour Radio sprak de Nederlandse uitgebreid over haar trainingsregime in tijden van corona.

'Ik probeer wel een schema voor mezelf te maken en oefen iets van twee a drie uur per dag. Ik schrijf op wat ik van plan ben te gaan doen, anders ben je voor je het weet de hele dag bezig zonder dat je voor je gevoel echt wat bereikt hebt. Ik probeer het echt zo specifiek mogelijk voor mezelf te maken'.

Van Dam traint echter niet altijd alleen. Het besloten resort huisvest meerdere topgolfers, zowel van de PGA als van de LPGA.

'Ik speel elke week met Lydia Ko en Lindy Duncan. We proberen altijd op dinsdag en zaterdag te spelen. Een rondje strokeplay met wat geld als inzet om elkaar scherp te houden.'

De hele uitzending is hier terug te luisteren

Tour
  • Golfsupport