Luiten terug in de baan

Voor het eerste in weken kan de Nederlandse nummer een weer oefenen.

Joost Luiten

Joost Luiten was maandag op Bernardus te vinden, de baan van het KLM Open, die de poorten heeft geopend voor spelers en speelsters van de Europese, de Challenge, de Ladies European Tour en de LET Access Series.

‘Ik heb Lars van Meijel, Robbie van West en Zhen Bontan ook gezien’, aldus Joost Luiten, die op 8 maart zijn laatste wedstrijdronde speelde.

Hij sloot het Qatar Masters af met een 69 om gedeeld 21ste te worden.

‘Daarna heb ik wel flink fysiek doorgetraind’, zegt hij. ‘Maar nu kon ik eindelijk écht aan het werk.’

Tussen de bedrijven door was Luiten ook als greenkeeper actief in Zandvoort, op de baan van de ouders van zijn vriendin.

Luiten was op Bernardus in het gezelschap van fysio Bas van der Steur en coach Phil Allen.

‘Het is een kwestie van langzaam maar zeker weer opbouwen.’, aldus Luiten. ‘Het eerstvolgende toernooi is officieel het Brits Masters, pas eind juli. Maar zekerheid heb je niet. Mag iedereen dan weer reizen? Zijn andere restricties opgeheven? Laten we dat eerst maar afwachten.’

‘Daarom ook ga ik nog niet voluit oefenen. Vooralsnog drie dagen op de golfbaan en drie dagen in de sportschool. Komt de datum van het eerste toernooi dichterbij, dan wordt het golfgedeelte natuurlijk opgeschroefd.’

De Nederlandse nummer een gaat er vanuit dat hij van 6 – 9 augustus mee kan doen aan het eerste van de drie overgebleven Majors: het PGA Championship. In september moet het U.S. Open worden gespeeld en in november The Masters.

The Open Championship is afgelast. Volgend jaar is er op Royal St George’s een herkansing. Luiten was daar al voor geplaatst en de R&A schuift die kwalificatie gewoon door.

‘Maar ook voor het PGA Championship geldt: mogen we dan weer reizen?’, zegt Joost Luiten. Feit is wel dat de baan, Harding Park, deze week weer open is gegaan.

Tijdens de opbouw zal Luiten mogelijk wat dingen aan zijn spel aanpassen. ‘Daar is nu mooi de tijd voor’, zegt hij.

En het materiaal?

‘Nee, dat is ok. Ik heb lang naar een nieuwe driver gezocht en die heb ik gevonden. Met die club van Taylor Made ging het goed in Oman en Qatar.’

Tour
  • Golfsupport.nl