BMW Indoor Invitational powered by TrackMan - De bal gaat weer rollen

Joost Luiten is een van de spelers van de Europese Tour die binnen afzienbare tijd weer in actie zal komen. De Nederlandse nummer 1 bindt de strijd aan met onder meer Lee Westwood, Martin Kaymer en Bernd Wiesberger. Virtueel, maar toch, het begin is er.
indoor

Enkele weken geleden dook het gerucht voor het eerst op, vorige week berichte het AD erover, maar nu is het officieel. De komende weken wordt gespeeld om het BMW Indoor Invitational. Met behulp van Trackman speelt een selecte club spelers van de Europese Tour een virtueel toernooi op banen als Wentworth, Valderrama en The Old Course. Goed nieuws voor de Nederlandse golffans: Joost Luiten en Wil Besseling behoren tot de deelnemers.

'Ja, leuk om hier aan mee te mogen doen. We spelen een aantal weken achter elkaar ieder op onze eigen locatie een toernooi, voor mij is dat Indoor Studio Barendrecht. We moeten onze ronde spelen tussen maandag en woensdag en die wordt dan later in de week uitgezonden. Het is leuk om weer in competitie een balletje te mogen slaan maar ik denk dat het ook heel erg leuk is om te doen. Bij de proefopname zag het er leuk uit, en er komen ook leaderboards en dat soort dingen. Het is natuurlijk nog lang geen echt golf, maar na al die weken van helemaal niets denk ik dat iedereen het leuk vindt dat er in elk geval iets is', aldus Joost Luiten.

De toernooien, met een prijzenpot van tienduizend euro voor het goede doel, staan gepland voor de komende vijf weken en trapt af met een wedstrijd op de Old Course in St. Andrews en eindigt in het eerste weekend van juni met een wedstrijd op Wentworth.

Rufus Hack, Chief Content Officer van de Europese Tour: 'De absolute prioriteit van iedereen bij de Tour ligt bij ieders gezondheid maar tegelijkertijd kunnen we niet ontkennen dat de golffans hun sport missen. Hopelijk kan het BMW Indoor Invitational iets van het geslagen gat opvullen.'

De wedstrijden van het 'circuit' worden niet uitgezonden op de reguliere tv-kanalen, maar zijn voorbehouden aan de online-kanalen van de Europese Tour op twitter, instagram en youtube.

De eerste ronde van het seizoen wordt komende zaterdag eveneens uitgezonden op https://bmw.trackmaninvitational.com/leaderboard

Ook in Amerika komen de eerste spelers op korte termijn weer in actie, écht in actie. Dustin Johnson en Rory McIlroy binden de strijd aan met Rickie Fowler en Matthew Wolff op Seminole voor een skinsgame ten bate van het goede doel.

'Ik hoop dat we met deze wedstrijd wat entertainment kunnen bieden aan de kijkers over de hele wereld terwijl we tegelijkertijd geld op proberen te halen in de strijd tegen deze pandemie', aldus 's werelds nummer 1 Rory McIlroy.

Het TaylorMade Driving Relief wordt 17 mei live uitgezonden op de grote networks. Op dit moment is nog niet duidelijk of Ziggo ook uitzendrechten heeft.

Laatste nieuws