Veel plezier!

Na een sluiting van ruim een maand gaat een aantal golfbanen vandaag weer open. Vooralsnog alleen voor enkele topgolfers en kinderen, maar het begin is er.

jeugdgolf

Na de persconferentie van vorige week was er eerst teleurstelling omdat de golfbanen hun deuren nog gesloten moeten houden voor het gros van de golfers, maar kort daarna was er ook het besef dat het kansen bood het jeugdgolf in Nederland een boost te geven, zo liet Lodewijk Klootwijk van de NVG optimistisch weten, en in de dagen nadien kwamen vergelijkbare geluiden bij de NGF en diverse banen vandaan.

Vandaag, 29 april is het zo ver.

Niet alle banen zien brood in openstelling voor alleen jeugd en er zijn ook banen die van hun gemeente alsnog niet open mogen (die mogelijkheid blijkt er ook te zijn op basis van de noodverordening) maar op tal van banen zijn er vanaf vandaag speciale jeugdactiviteiten. Dat komt extra mooi uit omdat het in het grootste deel van het land voorjaarsvakantie is en de kinderen na anderhalve maand vooral binnen zitten wel wat beweging en ontspanning kunnen gebruiken.

De focus zal lang niet op elke baan volledig op golf liggen, dus ook voor kinderen die nog nooit op de golfbaan stonden is het een prima tijdbesteding. Het Sluispolder Kinderkamp, de Kidsgolfbaan van The Dunes, het zijn maar twee van de voorbeelden van banen waar kinderen met of zonder golfervaring vanaf vandaag naar buiten kunnen. Dé kans om kennis te maken met de sport of om eindelijk weer eens lekker tegen een bal te kunnen slaan.

We kunnen maar één ding zeggen: veel plezier!

(En voor de rest van golfend Nederland: nog even geduld...het is niet anders)

Misschien ook voor jou:
Bijzondere actie NGF: